Seçim Tamamlandı! Milli Eğitim Bakanı Ne Zaman Belli Olacak?

Seçim Tamamlandı! Milli Eğitim Bakanı Ne Zaman Belli Olacak?
Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri bugün tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi ve 13. Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edecek. Yeni dönemde Milli Eğitim Bakanı Ne Zaman Belli Olacak?

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Ne Zaman Belli Olacak?

Kulis bilgilerine göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi Çarşamba veya Perşembe günü açıklaması bekleniyor. Yeni kabine, büyük ölçüde revize edilecek ve bazı milletvekillerinin istifa edip Bakanlık görevine geri dönmesi bekleniyor.

Yeni Milli Eğitim Bakanı kim olacak?

Ak Parti Ordu milletvekili olan Mahmut Özer'in bakanlık görevinden ayrılması bekleniyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı olarak büyük olasılıkla Erhan Afyoncu'nun atanacağı yönünde iddialar var. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin kararı henüz bilinmiyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da adaylar arasında yer alıyor ve bazı sendikalar ile dernekler tarafından destekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YSK tarafından kesin seçim sonuçların açıklanmasından hemen sonra kabineyi kurması bekleniyor.