Resmi Gazete'de Yayımlandı! 14 günlük maaş farklarının ödeneceği tarih belli oldu

Resmi Gazete'de Yayımlandı! 14 günlük maaş farklarının ödeneceği tarih belli oldu
Torban kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçip resmi gazete 'de yayımlanmasından sonra memurların 14 günlük maaş farklarının ödeneceği tarih belli oldu..

Memurların temmuz ayı zamlı maaşları bugün hesaplarına yatırılıyor. Temmuz maaşını yüzde 17,55 oranında zam ve sonradan 8 bin 77 lira seyyanen zamlı alacak olan memurlar 14 günlük maaş farklarını ne zaman alacaklarını merak ediyor. Peki 14 günlük maaş farkları ne zaman ödenecek?

14 günlük maaş farkları ne zaman ödenecek?

Memur maaşlarına yapılacak yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen zam tutarı bugün resmi gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçen ve yürürlüğe giren yasa sonucu, en düşük memur maaşı 22 bin lira seviyelerine çıkarken, memur maaşları da yüzde 17,55 oranında ve buna ek olarak 15 temmuz tarihinden sonra 8 bin 77 lira seyyanen zamlı olacak şekilde yükselti. Öte yandan ilgili yasal düzenlemenin resmi gazete 'de yayımlanmasıyla birlikte, memurların 14 günlük maaş farklarının ödeneceği tarih belli oldu.

Memurlar 1 - 14 temmuz tarihleri arasında ki zam farklarını 26 temmuz tarihinden itibaren alabilecekler. Memurların çalıştıkları kurumlardaki mutemetler memurlara ek bordo düzenleyerek 1 - 14 temmuz tarihleri arasında maaş farklarını hesaplayabilecekler.

kamusenn.jpg

14 günlük maaş farkı nasıl hesaplanacak ?

Memurların 1 -14 temmuz tarihleri arasındaki maaş farkları yüzde 17,55 zamlı maaşa göre hesaplanacak olup, seyyanen zam 15 temmuz tarihinden itibaren geçerli olduğu için, seyyanen zammın maaş farkı hesaplanmayacak.