Polis Olmak İsteyenlerin Dikkatine Pomem Başvuruları Sona Eriyor

Polis Olmak İsteyenlerin Dikkatine Pomem Başvuruları Sona Eriyor

Polis olmak isteyenlerin dört gözle beklediği Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine öğrenci olarak girmek için yapılacak olan başvurularda sona geliniyor. Kısa adı Pomem olan Polis Mesleki Eğitim Merkezleri bu yıl da öğrenci alımı için başvuru duyurusu yayınladı. Peki başvuru şartları nedir? Son başvuru tarihi ne zaman? detaylar haberimizde...

Polis Akademisi Başkanlığı 31. Dönem Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine öğrenci alımı için ön başvurularla ilgili duyuruyu resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmıştı.

2022 ve 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ile Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine (POMEM) öğrenci alacağını belirten Polis Akademisi Başkanlığı başvuru puanı olarak 60 puanın esas alınacağını açıkladı.

pomem-basvurulari-son-tarih.jpg31. Dönem Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine bu yıl toplam 7500 (Yedi Bin Beş Yüz) öğrenci alınacak. Belirlenen kontenjanın 6000 (Altı Bin)'i erkek, 1500 (Bin Beş Yüz)'ü kadın olarak belirlenmiştir. Başvuru süreci ön başvuru süresi, 14 Nisan saat 17.00'de sona erecektir. Bu tarihe kadar adayların başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan adayların öncelikle lisans mezunu olmaları ve 30 yaşının altında olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapmak için tıklayın.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum