ÖSYM Başkanından sınav açıklaması! "Tüm Türkiye'ye yayacağız.."

ÖSYM Başkanından sınav açıklaması! "Tüm Türkiye'ye yayacağız.."
ÖSYM başkanından sınav açıklaması geldi. ÖSYM Başkanı Ersoy, e-sınav uygulamasını tüm Türkiye'ye yayacaklarını duyurdu..

ÖSYM Başkanından sınav açıklaması! "Tüm Türkiye'ye yayacağız.."

Yeni eğitim öğretim yılı birlikte sınavlarında başlamasına sayılı günler kala, ÖSYM başkanından sınav açıklaması geldi.

Bugün gerçekleştiren e-YDS sınavı sonrasında konuşan ÖSYM Başkanı Ersoy, e-sınav uygulamasını tüm Türkiye'ye yayacaklarını duyurdu.

Şu anda ÖSYM'nin kendisine ait olan Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav uygulama merkezlerinde yapılan e-YDS'e 5 bin 82 aday katıldı ve e-YDS'de adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verildi.

Sınava giren adaylar tam güvenlikli e-Sınav merkezlerine gelişlerinde, giriş belgeleri ve kimlik kontrollerinin ardından bekleme salonuna alındı.

Adaylar yüz tanımadan geçti

Daha sonra yüz tanıma doğrulaması yapılan adaylar, x-ray cihazlarından geçti. Üst aramaları da yapılan adaylar, özel kabinlerde kimlik numaraları ve yüz tanıma doğrulamasıyla sınava girdi.360 derece açılı kamera sistemiyle anlık takip edilen salonlarda, sınavın başlamasıyla sinyal kesici devreye alındı.

Kapasite 10 bin adaya çıkarılacak

Ankara Esenboğa ÖSYM Elektronik Sınav Merkezi'nde incelemelerde bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, Ankara'da 5 bin, İstanbul'da 500, Adana'da 350, İzmir'de 130 adayın merkezlerde sınava girebildiğini söyledi.

"Tüm Türkiye'ye yayacağız.."

Bu merkezleri Türkiye'nin tüm bölgelerine yaymak istediklerini belirten Ersoy, öncelikli olarak sınav kapasitesini 10 bin aday şeklinde oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.