Memurların zamlı maaş takvimi belli oldu!

Memurların zamlı maaş takvimi belli oldu!
Memur maaşlarına yüzde 17,55 oransan ve 8 bin 77 lira seyyanen zam oranını içeren yasal düzenlemenin mecliste kabul edilmesiyle birlikte memurların zamlı maaş takvimi belli oldu.

Memurların temmuz ayı maaş zamları ile ilgili süreç devam ediyor. Memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında verilecek olan zammı içeren yasal düzenleme dün akşam saatlerinde mecliste kabul edildi.

Erdoğan'ın onayına gidecek olan yasal düzenlemeye göre memur maaşlarına temmuz ayında yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılırken, emeklilere ise yüzde 25 oranında zam verilecek. Öte yandan yasal düzenlemenin mecliste kabul edilmesiyle birlikte memurların zamlı maaş takvimi belli oldu.

Zamlı maaşlar 17 Temmuz'da ödenecek

düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından zamlı maaşlar 17 Temmuz itibariyle hesaplara yatırılacak. Daha önce SSK ve BAĞ-KUR'lularda yüzde 19.77, Emekli Sandığı'nda yüzde 17.55 olarak açıklanan zam oranları Genel Kurul aşamasında bir değişikliğe gidilmezse yüzde 25'e tamamlanacak.

Memur emeklisi Temmuz aylığını 1'i ile 5'i arasında aldı. Burada oluşan zam farkı SGK tarafından duyurulacak tarihte yatacak. SSK emeklilerine tahsis numarasına göre maaşlar 9 olanlar her ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde, 1 olanlar ayın 21'inde yatacak.

Genelge Yayımlamdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kamu çalışanlarına maaş ödenmesine ilişkin genelgesine göre, memurlar yüzde 17.55 enflasyon farkı, toplu sözleşme farkı bütün memurlar 15 Temmuz itibariyle alacak. Enflasyon ve toplu sözleşme farkı 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdiği için memurlara 14 günlük fark da yatırılacak. Ayrıca 8 bin 76 liralık seyyanen zam da yasa çıktıktan sonra hesaplara geçecek.

Seyyanen zamda fark olacak mı?

Seyyanen farkın başlangıç tarihi yasada 15 Temmuz'dan olursa buradan bir fark oluşmayacak. Ancak 1 Temmuz'dan itibaren denirse seyyanen zammın farkı da yatacak