Memurların alacağı nihai zam oranı kesinleşti mi?

Memurların alacağı nihai zam oranı kesinleşti mi?

Mayıs ayının bitmesine az kaldı, milyonlarca memur ve emekli Temmuz zam oranlarını merakla bekliyor. 2024 yılının ikinci yarısında %10 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da maaşlara eklenecek. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri açıklandığında memurların nihai zam oranı belli olacak. Memur maaş zam oranı ne kadar olacak? Enflasyon farkıyla birlikte Temmuz ayında memurların maaşlarına ne kadar zam gelecek? Bu soruların cevapları enflasyon verileriyle netleşecek.

Memur Temmuz 2024 maaş zam oranı için bilgiler yoğun ilgiyle takip ediliyor. Doktor, öğretmen, polis, hemşire ve diğer kamu çalışanları Temmuz zammını merakla bekliyor. Memur zam oranı Mayıs ve Haziran enflasyon verileriyle kesinleşecek. İlk dört aylık enflasyon oranı 18,72 olarak hesaplanırken, memurların enflasyon farkı 3,24 olarak belirlendi.

Mayıs ve Haziran enflasyon verilerinin eklenmesiyle memurun nihai zam oranı netleşecek. 2024'ün ilk altı ayında %15, ikinci altı ayında %10 toplu sözleşme zammı olacak. Memur enflasyon farkıyla toplam zam oranı 13,57 olarak ortaya çıktı. Merkez Bankası Mayıs Piyasa Katılımcıları Anketine göre Mayıs enflasyon beklentisi 3,04, Haziran enflasyon beklentisi 2,56 olarak açıklandı.

Memur maaş zammı hesaplamalarında altı aylık enflasyon farkı %9,10 beklenirken, toplu sözleşme zammıyla kümülatif zam oranı %20,02 olacak. Temmuz 2024 memur maaş zam oranı için kesin veriler, Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli olacak.