Memur Tayinlerinde Yeni ve Önemli Bir Sorun! Tayin İsterken Artık Bunu da Düşüneceksiniz

Memur Tayinlerinde Yeni ve Önemli Bir Sorun! Tayin İsterken Artık Bunu da Düşüneceksiniz
Memurların tayin sıkıntısına artık yeni bir konu eklendi. Her geçen gün kötüye giden memurluk hayatına yeni bir sıkıntı daha eklenmiş oldu

Seçimlerden sonra hızlı bir şekilde fiyatı artan akaryakıtlardan dolayı nakliye sektörünü etkiledi. Nakliye fiyatlarının 70 bin liraya çıkmasıyla tayini çıkan memurlar mağdur oldular.

Seçimlerin sonrasında art arda gelen zamlardan nasibini alan akaryakıt fiyatları, nakliye sektörünü vurdu. Diyarbakır’da bulunan pek çok nakliye şirketi sadece şehir içi taşımacılık yaparken şehirler arası nakliyeleri maalesef geri çeviriyor. Bundan dolayı da nakliye piyasası bir anda 10 ila 15 bin liradan 50 ila 70 bin liraya kadar yükseldi. Tayini çıkan memurlar ise bundan dolayı mağdur oldular.

Nakliye fiyatlarına müdahale edilemiyor

Şehirler arası nakliyeyi geri çeviren veya çok yüksek fiyatlar veren firmaların ücretleri geçen sene Diyarbakır’dan başka şehitlere 10 ila 13 bin arasında değişiklik gösteriyordu. Bu sene ise Diyarbakır’dan Marmara, iç Anadolu, Ege , Akdeniz bölgelerinde yer alan il ve ilçelere 800-1.200 km arasında farklılık gösteren mesafeler için 50-70 bin lira arasında ücret istiyorlar. Bu duruma müdahale edilmemesi talep sahibi kişilerle firmalar karşı karşıya kalıyorlar. En çok etkilenen ise tayini çıkan memurlar oldu.

Deprem fiyatları artırdı

Sene başında Diyarbakır’da evden eve nakliye ücretleri şehir içi 2 -5 bin lira arasında değişirken, depremden sonra şehir içi ücretler bir anda 10 ila 15 bin liraya çıktı. Bu duruma Valiliğin yaptığı uyarılar ve zabıtalar tarafından yapılan denetim ve idari para cezası da yaptırımları da hiçbir şekilde olumlu sonuç vermedi.