Memur maaşlarına enflasyon zammı kesinleşti

Memur maaşlarına enflasyon zammı kesinleşti
TÜİK'in mart ayı enflasyon rakamlarını duyurmasıyla birlikte, Memur maaşlarına enflasyon zammı kesinleşti. Peki memur maaşlarına enflasyon zammı ne oranda yapılacak? Zamlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Merakla beklenen mart ayı enflasyon rakamları az önce duyuruldu. TÜİK Mart ayında gerçekleşen enflasyonu yüzde 3,16 olarak duyurdu.

TÜİK'İn bu açıklamasından sonra milyonlarca memur maaşlarına zam yapılacak mı? araştırmaya başladı. Peki memur maaşlarına enflasyon zammı olacak mı ? Zam ne oranda olacak ?

Memur maaşlarına enflasyon zammı olacak mı ?

Açıklanan resmi rakam ile birlikte Ocak, Şubat ve Mart ayında enflasyon toplamda yüzde 15,06 çıktı. Memurlar ise ocak ayında maaşlarına yüzde 15 oranında zam almıştı. Yani şu an ki verilere göre memur maaşlarına Temmuz ayında enflasyon ek zammı yapılacağı kesinleşti.

Zam ne oranda olacak ?

Şu an için memur maaşlarına yapılacak enflasyon ek zam oranı yüzde 0,6 oldu. Ancak Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çıkacak enflasyon rakamlarının bu orana eklenmesiyle birlikte enflasyon ek zammının yüzde 10'u bulması bekleniyor.