Memur Maaşlarına 780 TL Kesinti

Memur Maaşlarına 780 TL Kesinti
Anayasa Mahkemesinin kararı gereği, %2'den fazla üyesi bulunan sendikalara ödediği sendika ikramiyesi tüm sendikalı personele ödenecek. Bu da üye sayısı ilk üçte olan sendikalı öğretmenlerin her ay almaları gereken ücretin 390 TL civarında eksik yatmasına sebep olmaktadır. Peki bu durum ne zaman düzelecek?

Anayasa Mahkemesi, iptal kararı verdiği sendika ikramiyeleri davası sonucunda sendika üyelerine ödenen ikramiye için yüzde iki şartı kaldırılmıştı. Bu sebeple, mart ayında ödenmesi gereken ikramiye tutarı 390 TL eksik olarak hesaplara geçmişti. Aynı durumun Nisan ayı için de gerçekleşeceği kesinleşti. Buna göre nisan ayıyla beraber öğretmenlerin kaybı 780 TL olmuş olacak.

sendika-ikramiysesi.jpg

Konuyla ilgili olarak Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Anayasa Mahkemesi’nin toplu sözleşme ikramiyesine yönelik verdiği kararın sorumlularının siyasi partiler olduğunu ifade eden Kahveci söz konusu durumla ilgili meclisin çalışmalara başlayacağını ve kesilen tutarların memurlara toplu olarak ödeneceğinin bilgisini verdi. Söz konusu tutarın yasal teminat altına alınarak ödenmesi gündeme gelecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER