Memur Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek Mi? Hazine Ve Maliye Bakanlığı Buna Yönelik Ne Dedi?

Memur Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek Mi? Hazine Ve Maliye Bakanlığı Buna Yönelik Ne Dedi?

Memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatacak mı? Ramazan Bayramı 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak olsa da 9 günlük Bayram tatili 6 Nisan 2024 Cumartesi günü itibari ile başlayacak. Bu durum pek çok memur açısından tatil müjdecisi. Havaların güzel gitmesi de bu düşünceyi akıllara getiren en önemli neden. Peki ceplerinde bunun için yeterli maaşları olacak mı? Hazine Ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü konuya yönelik açıklama yaptı Memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşları bayramdan önce, memurların hesaplarına yatacak mı? Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 - 12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Buna göre bayram Çarşamba günü başlayacak. Ancak öncesindeki 2 gün de idari izin kapsamında tatil edildi ve bu şekilde Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartılmış oldu.

memur-maaslari-bayramdan-once.jpg

Havaların da güzel gitmesi ve baharın gelmesi dolayısı ile soğuk kışı güzel bir tatille geride bırakmayı isteyen memurlar, memur maaşları bayramdan önce verilir mi şeklinde araştırmalarını internet ortamında yapıyorlar. Bu aşamada memur maaşlarının her ayın 15'i itibari ile hesaplara yattığını hatırlatmayı gerekli görüyoruz.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından konuya yönelik bir açıklama geldi. Buna göre memur maaşları hesaplara zamanında, yani ayın 15'i itibari ile yatacak. Bu anlamda ayın 15'inin tatil dönüşü ilk gün olması da hesaba katılarak, Hazine Ve Maliye Bakanlığı'ndan bir de şu istekte bulunuldu: maaşların herhangi bir aksama yaşanmadan zamanında hesaplara yaturulması için gerekli özen gösterilmelidir.

Bu açıklamadan anladığımız şudur ki memur maaşları Ramazan Bayramı tatili öncesinde değil de tatil dönüşünde hesaplara yatırılacak. Memurlar ellerinde var olan parayı tatilde kullanacak ve hemen tatil dönüşünde de parasız kalmayacak. Memurlar, maaşlarını her ay olduğu gibi, ayın 15'i itibari ile almış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum