Kadın işçi çalıştıran işverenlere avantaj sağlanacak? Peki işverenlerin avantajı ne olacak?

Kadın işçi çalıştıran işverenlere avantaj sağlanacak? Peki işverenlerin avantajı ne olacak?
Türkiye'de çalışma yaşındaki yaklaşık 33 milyon kadından sadece 11 milyonunun istihdam edildiği ve her üç kadından ikisinin işsiz olduğu belirtiliyor. Kadınların işgücüne katılımını artırmak için "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi" (KİPAP) gibi inisiyatifler uygulamaya konmuş. Kadın işçi çalıştıran işverenlere avantaj sağlanacak? Peki işverenlerin avantajı ne olacak?

Türkiye'de kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla hükümet ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geliştirilen çeşitli projeler ve destekler sunulmaktadır. Türkiye'de çalışma yaşındaki yaklaşık 33 milyon kadından sadece 11 milyonunun istihdam edildiği ve her üç kadından ikisinin işsiz olduğu belirtiliyor.

Kadınların işgücüne katılımını artırmak için "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi" (KİPAP) gibi inisiyatifler uygulamaya konmuş.

İşverenlerin avantajları : İşverenlere kadın işçileri işe aldıklarında çeşitli finansal teşvikler sağlıyor, örneğin aylık 25 bin TL'ye kadar prim, vergi ve ücret desteği ve kadın çalışanlara çocuk bakımı için aylık 3 bin TL destek.

Proje, 24 farklı ilde uygulanmakta ve işverenlere belirli şartlar altında destek sunmaktadır. Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin istihdamını teşvik eden başka bir program daha mevcut.