Kabine 3 hafta aradan sonra toplanıyor! Masada ekonomi var

Kabine 3 hafta aradan sonra toplanıyor! Masada ekonomi var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 hafta aradan sonra kabinesini topluyor. Kabinenin masasında, memur zamlarının belli olacağı toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere bir çok önemli konu bulunuyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 haftalık aradan sonra kabinesini bugün beştepe'de topluyor. Memurların 2024 2025 yıllarında maaşlarına alacakları zam oranlarının netleşeceği 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere kabinenin, ana gündem maddesi ise 'ekonomideki son gelişmeler' olacak

Körfez turunun ardından gerçekleşecek olan ilk kabine toplantısında, Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) kapsayan ziyaretleri masaya yatırılacak. Erdoğan'ın Körfez ziyaretinde, yatırımdan sanayiye, savunmadan sağlığa, yenilenebilir enerjiden uzay endüstrisine birçok alanda 18 anlaşma ve bir ortak bildiri imzalanmıştı. Sadece BAE ile imzalanan 13 anlaşmanın boyutunun 50,7 milyar dolar olduğu açıklanmıştı. Toplantıda bu yatırımlara ivedilikle başlanması için gerekli adımlar masaya yatırılacak.

Merkez Bankasının geçen hafta aldığı 2,5 baz puan faiz artışı kararının piyasalara yansıması da sıcak başlıklar arasında.

Tahıl koridoru meselesi

Moskova, 17 Temmuz'da süresi dolan tahıl koridoru anlaşmasını uzatmayacaklarını açıklamıştı. Mekanizmanın tekrar işler kılınması için Erdoğan diplomasi hamlelerini sürdürüyor. O hamlelerin sonuçları ve koridorun süresinin uzatılması için yapılabilecekler toplantıda masaya yatırılacak.

Memur ve Emekli Zamları Masada

Hükümetin orta vadeli plan hazırlıkları, enflasyonla mücadele tedbirleri de kabinenin gündeminde olacak. Öte yandan 7'nci dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmelerinin hazırlıkları da kabinede mercek altına alınacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek sürece ilişkin kapsamlı bir sunum yapılması bekleniyor.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.