İşte Memurların Temmuz Ayında Alacakları Zam

İşte Memurların Temmuz Ayında Alacakları Zam

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam alan memur camiası için 2. zam dönemi olan Temmuz dönemi yaklaşmaktadır. Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacaktır?

Memurlara Ocak ayında %49 civarında bir zam yapılmıştı. Enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirtilen oran üzerinden hesaplanan zam miktarı için şimdiden konuşmak erken olsa da açıklanan enflasyon oranlarına bakıldığında belirli tahminler yapılabilmektedir.

Söz konusu tahminler tam net olmamakla birlikte gerçeğe yakın tahminler olarak değerlendirilebilir. Memurlara Toplu sözleşme kapsamında verilecek olan %10'luk zammın üzerine enflasyon farkı eklenerek Temmuz ayında memura verilecek olan zam miktarı belirlenmiş olacak.

Yapılan tahminler neticesinde memurlara ödenecek olan enflasyon farkının %9 civarında olduğu görülmektedir. Üzerine eklenecek olan %10'luk Toplu sözleşme zammı da hesaplandığında %20 civarında 2024 Temmuz ayı memur zam oranı hesabı ortaya çıkmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum