İl Müdürü Aday Memuru Şube Müdürü Olarak Atadı mı?

İl Müdürü Aday Memuru Şube Müdürü Olarak Atadı mı?
Kamu kurumları arasında yer alan AFAD’da ilginç bir atamanın yapıldığı iddia edildi. İddialara göre Tunceli AFAD’ta aday memur olarak çalışan bir kişi şube müdürü olarak atandı..

İl Müdürü Aday Memuru Şube Müdürü Olarak Atadı mı?

Kamu eşine az rastlanan bir atama yapıldığı iddia edildi. Gelen bilgilere göre Tunceli İl AFAD müdürlüğünde yaklaşık 20 gündür aday memur olarak görev yapan bir personelin şube müdürü olarak atandığı iddialara ortaya atıldı. Yapılan bu atamaya tepkiler hemen geldi.

Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası MYK Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, yapılan bu atamaya tepki gösterdi ve bu atamanın liyakatten uzak olduğunu vurguladı

Kurumda çalışan yetkili ve kıdemli birçok personel bulunduğunu söyleyen Karakoç, “Eğitim ve şube müdürlüğüne göreve başlayalı yirmi üç gün olmuş, asil memurluğunu tamamlamamış, hiçbir eğitimi, sertifikası ve mesleki tecrübesi olmayan bir personel vekaleten atandı. Bu uygulamayla onlarca eğitime katılmış, yüzlerce göreve gitmiş AFAD emekçilerinin birikim ve deneyimi hiç sayılıyor. Bu uygulama kabul edilemez” diye konuştu.

tele1