İl dışı tayini çıkan öğretmenler ne zaman ilişik kesecek?

İl dışı tayini çıkan öğretmenler ne zaman ilişik kesecek?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan öğretmenlerin il dışı tayin sonuçları açıklandı. Buna göre söz konusu il dışı tayini çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri başlayacak. Peki öğretmenler ne zaman ilişik kesip yeni görev yerlerinde göreve başlayacak?

İl dışı tayini çıkan öğretmenlerimiz için şimdi sırada ilişik kesme işlemleri var. Peki öğretmenler ne zaman ilişik keserek yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklar?

Öğretmenler il dışı atama kararları dys üzerinden okullarına geldiği andan itibaren ilişik kesme işlemlerine başlayabileceklerdir. Söz konusu ilişik kesme işlemleri için tüm öğretmenlere yolluk verilecektir. Yolluk hesaplama işlemlerinin ardından öğretmenler personel nakil bildirimi ve resmi yazı ile beraber resmen yeni okullarında göreve başlamak üzere yola çıkacaklardır.

Kararnamenin okullara ulaşmasının ardından öğretmenlerimiz 15 gün içerisinde yeni okullarında göreve başlamak üzere mevcut okullarından ilişiklerini keseceklerdir. Öğretmenlerin ilişik kesme işlemlerinde muhasebe servislerine hesaplatacakları yolluklara ait evrakların ve ek ders evraklarının da olması gerekmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER