İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 1.608 Kişi İçin Geçerli Olacak!

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 1.608 Kişi İçin Geçerli Olacak!
İçişleri Bakanlığı personel alımı ile ilgili duyuru Resmi Gazete'deyayınlandı. Buna göre farklı pozisyonlara, farklı sayılarda 1.608 kişinin işe alımı gerçekleştirilecek. İşe alınan kişiler, Merkez ve Taşra Teşkilatlarında istihdam edilecek. Peki kimler bu işe alım olanağından faydalanabilecek? Hangi pozisyonlarda ve hangi ünvanlarla personel alımı gerçekleştirilecek? KPSS'ye hangi yıl girmiş olanlar kapsam dahilinde olacak ve kaç puan almış olmaları gerekecek?

İçişleri Bakanlığı personel alımı ile 1.608 kişiyi Merkez ve Taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere görevlendirilecek. Konuyla ilgili haber Resmi Gazete'de yayınlandı. Personel alımı çok sayıda farklı unvan için ve sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek.

icisleri-bakanligi-personel-alimi.webp

İçişleri Bakanlığı personel alımı ile ilgili alınan karar Avukat, Mühendis, Büro Personeli, Tekniker, Teknisyen, Destek Personeli, Çağrı Karşılama Personeli, Mimari Arşiv Uzmanı, Programcı.. gibi unvanlarda 1.608 kişiyi içerecek. Alınan personelin sözleşmeli olarak çalışması söz konusu olacak.

İçişleri Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek personel alımı için Resmi Gazete'de yayınlanan duyuru özetle şu şekilde: "Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere, pozisyon adedi ve unvanı aşağıda belirtilen toplam 1.608 boş pozisyon ünvanları için personel alımı yapılacaktır. ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan KPSS B grubundan, Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93, Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydı ile adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 4 katı aday değerlendirmeye alınacaktır."

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan personel alımına yönelik yapılacak haberlerin takipçisi olacak ve sizleri gelişmelerden haberdar etmeyi sürdüreceğiz.