Her ay kadınlara 1.000 TL, Peki kimler yararlanabilir?

Her ay kadınlara 1.000 TL, Peki kimler yararlanabilir?
Aile Bakanlığı, her ay kadınlara yönelik 1.000 TL destek programını duyurdu! Her ay kadınlara 1.000 TL, Peki kimler yararlanabilir? Aile Bakanlığı, tüm kadınlara aylık 1.000 TL destek sağlama programını hayata geçirdi!

Aile Bakanlığı, yaşlısından gencine ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Son açıklanan haberlere göre, bakanlık belli kriterleri karşılayan kadınlara her ay finansal destek sunuyor. Destek miktarı, başvuru koşulları ve bu destekten faydalanabilecek kişilerle ilgili tüm detaylar haberimizde!

Her ay kadınlara 1.000 TL, Peki kimler yararlanabilir?

Aile Bakanlığı'nın "Sosyal Destek Programları" bölümünde yer alan bilgilere göre, bu desteklerden yalnızca eşi vefat etmiş kadınlar yararlanabilecek.

her-ay-kadinlara-1-000-tl-peki-kimler-yararlanabilir.webp

Açıklamaya göre, sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında desteklenmeye ihtiyacı olan ve eşini kaybetmiş kadınlara bu ödeme yapılacak. Bakanlık, resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan ödemelere dair, “Evi sosyal güvenceye sahip olmayan, 3294 sayılı Kanun'a göre destek gerektiren ve eşini kaybeden kadınlara yönelik” açıklamasında bulundu.

Ödemeler, eşini kaybetmiş kadınlara yönelik olup, hesaplanan miktarlar her iki ayda bir yatırılacak.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

Bu destekten faydalanmak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan kadınların, kimlikleriyle başvurularını yapabilecekleri belirtilmiştir. En yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubesine veya Aile Bakanlığı’nın il müdürlüklerine başvurarak desteklerden faydalanabilirsiniz. Bakanlığın verdiği bilgilere göre:

Ödemelerin geçtiğimiz yıl 500 TL olarak gerçekleştirildiği bilgisine ulaşılmıştır. Bakanlık, yardım ödemelerini her yıl düzenli olarak güncellemektedir.

ÖDEMELER HER İKİ AYDA BİR YAPILACAK

Bakanlığın resmi internet sitesinden edinilen bilgilere göre, ödemeler aylık olarak hesaplanacak ve her iki ayda bir hak sahiplerinin banka hesaplarına 2.000 TL olarak aktarılacak.