Emekliler Temmuz ayında maaşlarını artışlı alacak

Emekliler Temmuz ayında maaşlarını artışlı alacak

Emeklilerin artışlı maaş miktarı ise 3 Temmuz tarihinde kesinleşecek. Aynı ayın içinde de maaşlara yansıtılacağı bildirildi. Tüm detaylar...

Emekli maaş zammı heyecanla bekleniyor. Haziran enflasyon oranları Temmuz başında açıklanacak ve ilk 6 aylık enflasyon farkı ile Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin zam miktarı netleşecek. Nisan ayı enflasyon oranlarına göre belirlenen 4 aylık enflasyon farkı, Temmuz zammı tahminlerini etkiledi.

EYT, SSK ve Bağ-Kur’lulara Kurban Bayramı öncesi 2’si 1 arada ödeme müjdesi geldi. TÜİK verilerine göre Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 18.72. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Mayıs enflasyonu yüzde 3.04, Haziran enflasyonu yüzde 2.56 bekleniyor. Bu tahminlere göre 6 aylık enflasyon farkı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 25.46'ya ulaşabilir.

Memur emeklileri için zam oranı ise yüzde 20.01'i bulabilir. Refah payı çalışmalarıyla tüm emeklilerin zam oranlarının eşitlenmesi bekleniyor. İki formül bulunuyor: Memur emeklilerinin artışları SSK ve Bağ-Kur seviyesine çıkarılabilir veya tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranları yükseltilebilir.