Bakan Şimşek OVP'yi açıkladı, Peki OVP'nin hedefi ne?

Bakan Şimşek OVP'yi açıkladı, Peki OVP'nin hedefi ne?
Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm sağlayıp verimlilik ve rekabet gücünü artırma hedefinde olduklarını belirtti. Ana hedeflerinin kalıcı olarak enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurgulayan Şimşek, bu doğrultuda sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikası ile kamu harcamalarında tasarrufu öne çıkardıklarını ifade etti. Bakan Şimşek OVP'yi açıkladı, Peki OVP'nin hedefi ne?

Bakan Şimşek OVP'yi açıkladı, Peki OVP'nin hedefi ne? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm sağlayıp verimlilik ve rekabet gücünü artırma hedefinde olduklarını belirtti. Ana hedeflerinin kalıcı olarak enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurgulayan Şimşek, bu doğrultuda sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikası ile kamu harcamalarında tasarrufu öne çıkardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, ikinci yarıdan itibaren enflasyonla mücadelenin somut sonuçlarını görmeye başlayacaklarını ve kalıcı refah artışı sağlayacaklarını söyledi. Yılmaz, ekonomide yapısal reformlar yapılacağını ve kamu yönetimi, demokratik standartlar ile adalet sisteminin etkinliğinin artırılacağını ekledi.

Her iki yetkili de, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını diledi ve ekonomik kalkınma ile demokratik istikrarın önemine değindi.