ATM'lerden artık o paralar çekilemeyecek!

ATM'lerden artık o paralar çekilemeyecek!

ATM'lerle ilgili bankaların aldığı karara göre, bayram sonrasında ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar bulunmayacak ve yeni bir dönem başlayacak. Artık 10 TL ile 20 TL miktarlı çekimler yapılamayacak ve o paralar verilmeyecek. Tüm ayrıntılar...

ATM'lerden artık o miktarlı paralar çekilemeyebilir!

Bayram sonrası Türkiye'deki ATM'lerde başlayacak yeni dönemde, 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha büyük değerlerdeki 200 TL'lik banknotlar kullanılacak.

Bu değişiklik, yüksek enflasyon oranları ve artan hayat maliyetleri sebebiyle yapılmakta olup, ATM'lerden artık 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekilebilecek.

atmlerden-artik-o-paralar-cekilemeyecek.webp

Bu durum, özellikle küçük tutarlarda nakit ihtiyacı olanlar için önemli bir değişim olacak.

Artık 10 TL, 20 TL miktarının bir değeri kalmadı. Şuan 50 TL miktarına dahi küçük bakılıyor. Eskiden çok ucuza aldığımız ürünler bile en az 50 TL miktarına yaklaştı. Günden güne para eriyor. Birkaç sene öncesine kadar 10 milyar büyük para iken, şuan 10 milyar 100 bin TL oldu. 1'e 10 hatta 100 oranlar söz konusu. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.