Anlaşma sağlandı! Maaşlara yüzde 40 zam

Anlaşma sağlandı! Maaşlara yüzde 40 zam
DİSK Genel İş Sendikası ile Gaziemir Belediyesi arasında personel maaşlarına ilişkin anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre personel maaşlarına yüzde 40 zam yapılacak

Kamu kurumlarında personellerin maaş artışları konusunda anlaşma haberleri gelmeye devam ediyor. Memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 ve seyyanen 8 bin 77 lira zam sonrasında özellikle belediyelerde de personel maaşları ile ilgili olarak artış haberleri geliyor.

Maaşlara Yüzde 40 Zam

Son olarak DİSK Genel İş Sendikası ile Gaziemir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlarda %40 oranında artış sağlandı.

Gaziemir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarının maaşlarında önemli bir artış sağladı. %40 oranındaki bu zam, işçilerin refah düzeyini olumlu yönde etkileyecek nitelikte. Belediye Başkanı Halil Arda, konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir'de ilk kez DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan ek protokol kapsamında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere işçilerin maaşlarına ortalama %40 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Halil Arda ayrıca geçtiğimiz yıl verdikleri sözü tutarak, çalışanları enflasyona ezdirmemeye önem verdiklerini belirtti. Bu adım, işçi kardeşlerinin refah seviyelerini korumak ve yaşam standartlarını yükseltmek için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, diğer belediyelerde de maaş zamları için sendikalarla görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde diğer belediyelerle de mutabakata varılması durumunda yeni duyuruların yapılması bekleniyor.

Maaş zammının yanı sıra diğer çalışan grupları da zamlı maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammı ağustos ayından itibaren uygulanacakken, emekli ve memur maaşları temmuz ayında hesaplara zamlı olarak yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik zamlı maaş ödemeleri ise tahsis numarasının son rakamına göre başlatılmış durumda.