8.000 Personel Alımı Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi Canlı Yayında Yapılacak

8.000 Personel Alımı Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi Canlı Yayında Yapılacak
Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ile 8.000 personel alacak. Süreç İŞKUR koordinatörlüğü ile ve çekiliş noter huzurunda gerçekleştirilecek Her il için kuralar farklı torbalardan çekilecek. Toplamda 12 farklı meslek için gerçekleştirilen kura çekimi toplamda 2 gün sürecek ve sonuçlar İŞKUR internet sitesi üzerinden açıklanacak. İsteyenler çekilişi Sağlık Bakanlığı Youtube kanalı üzerinden canlı olarak takip edebilecek. İşe alımlar da kısa süre içerisinde mülakat olmadan yapılacak.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi için nefesler tutuldu. Herkes 8.000 işçi alımı için canlı yayında gerçekleşecek olan kura çekimini bekliyor. Kura çekilişi her il için farklı torbada gerçekleştirilecek. Ve sürecin tamamı İŞKUR kontrolünde gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi, Sağlık Bakanlığı'nın YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Çekiliş 12 meslek grubunu kapsayacak. Öncelik temizlik ve güvenlik personel alımı için gerçekleşecek. Sıhhi tesisatçı, temizlikçi, boyacı... gibi pek çok alanda toplamda 8.000 personel alımı için gerçekleştirilecek kura çekiminde her il için farklı torba kullanılacak.

Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilecek olan kura çekilişi 3 - 4 Nisan 2024 günlerinde, 09.00 - 18.00 saatleri arasında Ankara'da yapılacak ve noter huzurunda gerçekleşecek. Sonuçlar, adaylar tarafından, İŞKUR internet sitesi üzerinden kontrol edilebilecek.

saglik-bakanligi-isci-alimi-kura-cekimi.jpg

Kura çekimi sonuçlarını İŞKUR internet sitesi üzerinden kontrol edebilmek için ilk olarak İŞKUR giriş bilgilerinizi girin. Bireysel giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra İş Başvurularım alanına ulaşın. Ve burada yer alan Nihai Aday Listeleri bağlantısındaki listede yer alan detayları kontrol edin.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre kura çekimi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştikten sonra, çekilişle adı belirlenen kişilerin işe alım süreçlerinde mülakat aşaması söz konusu olmayacak. İşe alımlar çok kısa süre içerisinde gerçekleştirilecek.