42 bin liradan başlayan promosyon ihalesi kademeli olarak 16 bin 500' e kadar düştü!

42 bin liradan başlayan promosyon ihalesi kademeli olarak 16 bin 500' e kadar düştü!
MEB'de olduğu Üniversitelerde de promosyon ihaleleri kötüye gitmeye devam ediyor. Son olarak Necmettin Erbakan Üniversitesinde 42 bin liradan başlayan promosyon ihalesi kademeli olarak 16 bin 500' e kadar düştü.

Kamu kurumlarında maaş promosyon ihaleleri devam ediyor. Ancak, durum git gide kötüye gidiyor. Geçtiğimiz senelerde memur maaşları düşük olmasına rağmen verilen promosyonlar şu anda bankalar tarafından verilmemeye başlandı.

MEB'de yaşanan promosyon sıkıntısı üniversitelerde de yaşanmaya başladı. Necmettin Erbakan Üniversitesinde Temmuz ayının son günlerinde yapılan ilk promosyon ihalesinde kapıyı 42 bin liradan açan üniversite yönetimi ihaleye uygun teklif gelmemesi üzerine 1 Ağustos’ta 22 bin liralık yeni bir teklif ile ikinci ihaleyi yaptı. Ancak bunda da sözleşmeyi yapacak anlaşmayı yapmak mümkün olmadı. Üniversitenin yeni teklifi ise tepkilere neden oldu.

6 BİN 646 PERSONELİ İLGİLENDİREN İHALE

9 Ağustos’ta yapılacak3. Promosyon ihalesinin rakamları da belli oldu. İhale şartnamesine göre Necmettin Erbakan Üniversitesinde 6 bin 646 personel çalışıyor. Kurum Personelinin aylık nakit akışı ise temmuz ayı itibariyle 224 milyon 842 bin 704 lira. Bu ciddi miktardaki nakit akışına rağmen promosyon ihalesi konusunda başarı sağlayamayan üniversite yönetimi personelin tepkisin topluyor.

DİĞER ÜNİVERSİTELERİN ÇOK GERİSİNDE KALDI

2022’nin son döneminde Hacettepe Üniversitesinin 48 bin, Ege Üniversitesinin 45 bin, 9 Eylül Üniversitesinin 33 bin 500 ve Akdeniz Üniversitesinin 32 bin 500 liralık promosyon anlaşmasına imza attığını ifade eden NEÜ personeli, aradan geçen 7-8 aylık zaman diliminde rakamların daha da yükselmesi gerekirken yarı yarıya hatta 3’te2 oranında azaldığını ifade ederek üniversite yönetiminin promosyon pazarlık sürecini doğru yürütemediği görüşünü savunuyorlar.

NEÜ’NÜN SON TALEBİ 16 BİN 500 LİRA OLDU

Necmettin Erbakan Üniversitesinin 9 Ağustos’ta yapacağı üçüncü ihalede promosyon miktarı için alt sınır 16 bin 500 lira olarak belirlendi. 42 bin liradan kademeli olarak 16 bin 500 liraya çekilen anlaşmanın bu ihalede yapılması ve NEÜ personelinin ağustos ayı maaşlarıyla birlikte 3 yıllık dönemi kapsayan promosyon ödemelerinin de yapılması planlanıyor.

bbnhaber