23 Nisan'da Maaşlardan Bir Günlük Kesinti Yapılacak

23 Nisan'da Maaşlardan Bir Günlük Kesinti Yapılacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla ilan edilen resmi tatil sebebiyle hangi kadroda görev yapan personelin maaşından bir gün kesinti yapılacak? Yapılan kesintiler hangi kuraldan dolayı yapılmaktadır? Detaylar haberimizde...

İŞKUR kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına görevlendirilmiş olan toplum yararına programlar çerçevesinde istihdam edilen temizlik ve bakım onarım görevlisi olan personele ödenecek olan maaşlarla ilgili sözleşme gereği 23 Nisan tarihinde bir gün kesinti yapılacaktır.

Toplumda typ personel olarak bilinen Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel 9 aylığına görevlendirilir. Görevlendirme usul ve esasları günlük ücret şeklinde oluşturulmuştur.

Yani typ personeli bir ayda çalıştığı gün kadar ücret alır. Çalıştığı her bir gün için kendisine asgari ücretin bir günlük yevmiyesi ödenir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle ilan edilen bir günlük resmi izin dolayısıyla typ personeli ücret alamayacaktır.

İdari tatillerde ise kendilerine ücret ödenen typ personeli buradan da Anlaşılacağı üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda mesai yapmayacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum