23 Nisan'da Bankalar Açık Mı?

23 Nisan'da Bankalar Açık Mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla ilan edilen resmi tatil sebebiyle 23 Nisan tarihinde bankalarla işi olan vatandaşların aklındaki en büyük soru bankaların 23 Nisan tarihinde hizmet verip vermeyeceği konusudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla ilan edilen resmi tatil sebebiyle bankalar hizmet verecek mi detaylar haberimizde?

İdari tatillerde kamu kurum ve kuruluşları idari tatilin mahiyetine göre asgari düzeyde de olsa personelle hizmet vermeye devam eder. İdari tatillerde eğitim öğretim faaliyetleri yapılmazken diğer bütün kamu hizmetleri yerine getirilir. Resmi tatillerde ise tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalıdır.

Ülkemizde bankalar kamu ve özel sektör olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Kamu özel bankaların hizmet verme usul ve esasları Merkez Bankası'nın çalışma şekline göre belirlenmiştir. Merkez Bankası'nın 23 Nisan tarihinde kapalı olacak olmasından dolayı bankaların birçok işlemini yapması imkansız hale gelecektir.

Söz konusu resmi tatil sebebiyle mali iş ve işlemlerde merkez bankasının da hizmet vermeyecek olması sebebiyle tüm bankalar 23 Nisan tarihinde kapalı olacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER