Özel sektörde ücretsiz izin kaç gündür?

Özel sektörde ücretsiz izin kaç gündür?

Ücretsiz izin kamuda çalışan yada özelde çalışanlar için önemli bir konudur. Ücretsiz izin alındığında yıllık izinden düşülür mü? Ücretsiz izin nasıl alınır? Ücretsiz izin özel sektörde kaç gün oluyor? Tüm detaylar...

Ücretsiz izin, özel ve kamu sektörlerinde çalışanlar için önemli bir konudur. Özellikle özel sektörde bu izin süresi 3 ay olarak belirlenmiştir.

Ücretsiz izin, işçinin talebi üzerine verilir ve işçinin yıllık izninden kesilmez. Doğum yapan kadın çalışanlara toplamda 16 hafta, istek üzerine ek 6 ay ücretsiz izin verilir. Yıllık iznini farklı yerde geçirecek işçilere 4 gün ek izin verilir.

Ücretsiz izin nasıl alınır, gerekli evrak nelerdir?

Kamu çalışanları, belirli durumlarda ücretsiz izin kullanabilir. Örneğin, hayati tehlike, eşin görev veya öğrenim durumu, ve doğum sebebiyle izinler mevcuttur.

Ücretsiz izin için işçinin bir dilekçe sunması yeterlidir. Bu dilekçede isim, soy isim, T.C. kimlik numarası, görev, izin tarihleri, izin sebebi ve talep yazısı yer almalıdır. İmzasız dilekçeler kabul edilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.