Mayıs ayı aile destek ödemeleri hesaba yattı mı? 6 Mayıs Pazartesi Aile Destek Yardımı Sorgula!

Mayıs ayı aile destek ödemeleri hesaba yattı mı? 6 Mayıs Pazartesi Aile Destek Yardımı Sorgula!

Mayıs ayı aile destek programı kapsamında aile destek ödemeleri hesaba yatırıldı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek ödemeleri ile ilgili hangi açıklamayı yaptı? İşte detaylar

İhtiyaç sahibi ailelerin her ay düzenli olarak faydalanabildiği aile destek ödemeleri için Mayıs ayı bu takvimi belli oldu. Hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelir üzerinden hesaplanarak en az 950 TL en fazla 1.250 TL yatırılan destek ödemesi için beklenen açıklama yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hak sahiplerine Mayıs ayı aile destek ödemesini önümüzdeki hafta itibariyle yatırmaya başlayacak. Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Bakanlık kapsamında başlatılan destek programı kapsamında Mayıs ayı ödemeleri için tarih belli oldu. Her ay olduğu gibi Mayıs ayında da 15 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında başvuru sahibinin T.C kimlik numarasına göre hesabına ödeme yapılacak.

Bakanlık tarafından yapılan ödemenin yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabilir. Hak sahipliği kazanan her aileye 12 ay boyunca verilen destek ödemesi 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. Temmuz ayında yapılacak memur zammı sonrası aile destek ödemesi miktarında da artış yaşanması bekleniyor. Ancak konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Mayıs ayı Aile Destek Ödemesi Online Sorgulama Ekranı için Tıklayınız!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.