Kurban Kesim Bedeli Ne Kadar? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Detayları Açıkladı

Kurban Kesim Bedeli Ne Kadar? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Detayları Açıkladı

Kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanmaya başlanacak olan Kurban Bayramı için kurban kesim bedeli vekalet vermek sureti ile yapılacak olan kurbanlık kesimi işlemleri için belirlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yurt içi ve yurt dışı için belirlenen bedeller kaç TL? Vekalet kime, nasıl verilir?

Kurban kesim bedeli ne kadar? 2024 yılı Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 Pazar günü itibari ile kutlanmaya başlanacak. Bu kapsamda, vekaletle kurban kesim bedelleri, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. İbadetlerini yerine getirmek isteyen pek çok Müslüman, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tutarları, gerekli hesaplara göndererek, kendi adına kurban kesimi için vekalet verebilecek.

Kurban Kesim Bedeli Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 Kurban Bayramı kapsamında ibadetini vekaletle yerine getirecek vatandaşlar için şu açıklamayı yaptı: "2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedeli, yurt içinde 11.750 TL. Yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirlenmiştir."

Müslümanlar, kendilerine vacip kılınan Kurban kesme ibadetini yerine getirmek için vekalet vermeyi tercih edebiliyor. Kurbanlık hayvanı kesemeyecek olanların, kesebilecek olanlara, kendi kurbanını kesme yetkisi vermesi için vekalet vermesi gerekiyor. Kurbanlık hayvanın sahibi, onun kesileceği sırada, onu kesecek kişinin yanında ise vekaletini sözlü olarak verebiliyor. Ancak kurbanın sahibi, kesecek kişinin yanında değil ise vekalet, telefon ya da internet aracılığı ile de verilebiliyor.

Burada önemli olan, kendisine vekalet verilen kişi ya da kurumun, kendisine verilen vekalet gereği görevini yerine getirmesinin gerekliliğidir. Vekaleti veren kişi ise niyetinin Allah için olduğunu belirtmeli ve kurbanın kendisi adına kesilmesini vekalet olarak vermelidir. Kurban kesim bedeli ne kadar sorusunun yanıtı olan tutar da yurt içi ya da yurt dışına göre gönderildikten sonra, kurban kesim ibadeti yerine getirilmiş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.