Kademeli Emeklilik Son Dakika Gelişmesi! Kademeli Emeklilik Çıkacak Mı? Vedat Işıkhan Ne Dedi?

Kademeli Emeklilik Son Dakika Gelişmesi! Kademeli Emeklilik Çıkacak Mı? Vedat Işıkhan Ne Dedi?

Kademeli emeklilik son dakika gelişmesi var mı? Kademeli emeklilik çıkacak mı? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik nedir? Kimler bu haktan yararlanmak istiyor? alışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile alakalı nasıl bir açıklama yaptı? Bugün yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında bu konuya yönelik bir karar çıkar mı? Torba yasa içerisinde yer alıyor mu?

Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri, emeklilik hayali ile yaşayan milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı gündemi içerisinde torba yasanın yer alma beklentisi ve torba yasada da kademeli emeklilik maddesinin bulunması, gelişmelerin yakından takip edilmesine neden oluyor.

Kademeli emeklilik ile ilgili siyasi isimler tarafından açıklamalar yapılmıştı. Buna göre sigortalı çalışan vatandaşların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaşmaları halinde kısmi olarak emekli sayılmaları durumu söz konusu olacak. Peki kademeli emeklilik torba yasa içerisinde yer alıyor mu? Ne zaman çıkacak? İşte kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri:

Kademeli Emeklilik Son Dakika Gelişmeleri

Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri özellikle işe 8 Eylül 1999'dan sonra başlayan kişiler tarafından takip ediliyor. Bu kişiler EYT sürecinde kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyorlar. Bu kişilerin bazıları emekli olmak isterken bazıları da çalışma hayatına devam etmek ama bir yandan da kademeli emeklilik hakkından yararlanmak istiyor.

Peki kademeli emeklilik çıkacak mı? 2023 yılında yapılan EYT düzenlemesinin SGK bütçesini çok olumsuz etkilemesi ve bununla birlikte emekli maaşlarının düşüklüğü, ayrıca zam taleplerinin yüsek olması gibi nedenlerden dolayı pek çok uzman kademeli emeklilik için bir düzenleme yapılacağını tahmin etmiyor.

Vatandaşlar ise konuya yönelik taleplerin canlı tutulması halinde buna yönelik çalışmaların yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ile ilgili bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını belirtmişti.

Yeni kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri olursa meb hocam içerisinden takip etmenizi sağlayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum