İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları Katılımcılarına Günlük Cep Harçlığı Veriyor! İşte Detaylar

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları Katılımcılarına Günlük Cep Harçlığı Veriyor! İşte Detaylar

İŞKUR, düzenlemiş olduğu işbaşı eğitim programları ile hem bireyleri meslek sahibi yapıyor hem de farklı iş kolları için alanında bilgili kişiler yetiştiriyor. Bu nedenle iş sektörüne karşılıklı bir kazannım alanı sunuyor. Peki işbaşı eğitim programlarına kimler katılabilir? Programlar ne kadar süre ile devam etmektedir? Katılımcılara günlük kaç TL cep harçlığı İŞKUR tarafından verilmektedir?

İŞKUR, düzenlemekte olduğu işbaşı eğitim programları ile işsiz vatandaşların meslek sahibi olmalarını olanaklı hale getiriyor. Bu programlar hem iş arayanların hem de iş verenlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli bir rol oynuyor.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarından Kimler Yararlanabilir?

İŞKUR işbaşı eğitim programlarından yararlanma şartları şu şekilde:

İŞKUR'a kayıtlı bir işsiz olmak: İşbaşı Eğitim Programları'na katılım sağlamak isteyen adaylar ilk olarak İŞKUR'a kayıt olmalıdırlar.

• 15 yaşını doldurmuş olmak: Programdan faydalanmak isteyen adayların yaşı en az 15 olmalıdır.

• İşverenin birinci ya da ikinci derecede akrabası ya da eşi olmamak: Bu şart, yakın akrabalar arasındaki iş ilişkilerinin önlenmesine yönelik olarak getirilmiştir.

• Emekli Olmamak SSK, Bağ-Kur ya da memur emeklisi olan herhangi bir kişi işbaşı eğitim programlarına kayıt olamaz.

• Son bir yıl içerisinde aynı iş yeri içerisinde sigortalı çalışmamış olmak: İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen kişinin, programı düzenleyen işverene ait vergi numarasına sahip bir iş yerinde son bir yıl içerisinde sigortalı olarak çalışmamış olması gerekir.

• Aynı meslekle ilgili daha önce düzenlenmiş kurs ya da programlara katılmamış olmak: Aynı meslekte ikinci bir eğitime katılmaya izin verilmemektedir.

• Programa katılmama nedeniyle yaptırım almamış olmak: Daha önce katılınmış olan programlarda herhangi bir yaptırım almamış olmak.

• İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak: İŞKUR tarafından sağlanan mesleki danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinden faydalanmak.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları

İŞKUR, işbaşı eğitim programları için katılımcılara, kişisel durumlarına göre değişen tutarlarda günlük cep harçlığı vermekte olup, bu rakam 719.32 TL'ye kadar ulaşmaktadır. Genel olarak eğitim programlarının süreleri farklılık göstermektedir. Bu süre mesleğin gereksinimlerine ve tehlike düzeyine göre değişkenlik gösterebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum