Emeklilere ek refah payı zammı sürprizi

Emeklilere ek refah payı zammı sürprizi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından dile getirilen refah Payı zammı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Emeklilere refah payı verilecek mi? Söz konusu refah payı kaç TL olacak? Detaylar haberimizde..

Emekliye yapılacak olan enflasyon farkı zammı Temmuz ayında gerçekleşecek. %25'ten fazla olması düşünülen emekli maaş zammı için en düşük emekli maaşının 12.500 TL olacağı hesaplanmaktadır.

Söz konusu hesaplamalar en düşük tutarlar üzerinden yapılmıştır. 2024 yılı hükümet tarafından emekliler yılı olarak ilan edilmişti. Birçok alanda emeklilere yapılan maddi destekler devamının da geleceği açıklamalarını beraberinde getirmişti.

Özellikle banka promosyonları anlamında emeklilere iyileştirme yapılacağı konusundaki duyurulardan sonra bankalar peş peşe yüksek tutarta banka promosyonu vereceği ile ilgili açıklamalar yapmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emeklilere verilecek olan refah Payı ile ilgili açıklamaların ardından kulislerde 2750 TL'lik bir tutarda bahsedildiği haberleri gelmeye başladı.

Söz konusu iyileştirmenin ardından en düşük emekli maaşının 15250 Türk Lirası olacağı öngörülmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum