Devletten ihtiyaç sahiplerine 9510 TL yardım

Devletten ihtiyaç sahiplerine 9510 TL yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak dar gelirli ailelere sosyal yardımlar yapılmaktadır. Yapılan yardımlar neticesinde dar gelirli ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik olarak belirli kriterleri sağlamaları durumunda sosyal yardımlar yapılmaktadır. Peki 9510 TL sosyal yardım almak için ne yapmak lazım?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar yapılmaktadır. Yapılan sosyal yardımlar belli bir program ve ihtiyaç dahilinde yerine getirilmektedir.

Hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engelli bireyler için ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık 7608 TL sosyal yardım yapılmaktadır.

Yapılacak olan yardımlar Temmuz ayında güncellenecektir. Güncellenecek olan yardımlar Temmuz ayından itibaren tahmini % 25 zamlı olarakyatacaktır.

Bu güncelleme neticesinde evde bakım hizmetinden yararlanana vatandaşlara 1902 TL zam yapılacaktır. Yapılacak olan 1902 TL tutarındaki zamla beraber evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlara 9510 TL toplamda ödeme yapılacaktır.

Yapılacak olan söz konusu ödemeler evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlara veya vasilerine yapılacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.