Asya'nın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Alan Akdeniz Üniversitesi Çok Önemli Yükselişlere İmza Attı

Asya'nın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Alan Akdeniz Üniversitesi Çok Önemli Yükselişlere İmza Attı

Asya'nın en iyi üniversiteleri sıralamasında 2023 yılında 501 - 600 bandında yer alan Akdeniz Üniversitesi, bu yıl 250 - 300 bandında yer almayı başardı. Buna göre yükseliş grafiğinin en iyi başarılarından birini sergileyen Akdeniz Üniversitesi bu kapsamda 7 devlet üniversitesinden biri oldu. Ve aynı yükselişi pek çok alanda da sergileyerek Tıp, Diş Hekimliği, Mimarlık, Eğitim, Psikoloji, Coğrafya, Tarih... gibi alanlarda çok önemli başarılara imza attı.

Asya'nın en iyi üniversiteleri sıralamasında Akdeniz Üniversitesi ilk 300'e girmeyi başardı. Listede Akdeniz Üniversitesi dahil, 6 devlet üniversitesi daha yer alıyor. Times HigherEducation (THE) Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu tarafından 2024 The Asya Üniversiteleri Sıralaması yapıldı. Bu kapsamda 1.127 üniversite beş performans göstergezi baz alınarak değerlendirildi.

Asya'nın en iyi üniversiteleri sıralaması, öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, uluslararası görünüm ve endüstri performansları baz alınarak yapıldı. Akdeniz üniversitesi bu sıralamanın 251 - 300 bandında yer aldı. Aynı sıralama 2023 yılında yapıldıığında da listede Akdeniz Üniversitesi yer alıyordu. Ancak yeri 501 - 600 bandı içerisindeydi.

Asya'nın En İyi Üniversiteleri

Asya'nın en iyi üniversiteleri sıralaması içerisinde yer alan Akdeniz Üniversitesi, benzer bir yükselişi alan sıralamasında da kaydetti. Ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında, Tarım Ve Ormancılık alanında ilk sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi, Tıp ve Diş Hekimliği ile Coğrafya ve spor bilimlerinde 2. sırada yer aldı. Hukuk, Arkeoloji ve diğer sağlık alanlarında ise kendisine 3. sırada yer buldu.

Asya'nın en iyi üniversiteleri listesi içerisinde ilk 300'de yer alan Akdeniz Üniversitesi, yine Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında, Psikoloji, Finans ve Muhasebe alanlarında dördüncü sırada yer aldı. Eğitim, Mimarlık, İletişim ve Medya Çalışmaları, Diller, Edebiyat ve Dilbilim, Sosyoloji, Tarih, Felsefe ve Teoloji alanlarında ise beşinnci sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum