Anneler Günü Bu Pazar Mı? Hangi Güne Denk Geliyor? Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler Günü Bu Pazar Mı? Hangi Güne Denk Geliyor? Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler Günü bu Pazar mı? Tarihi Antik Yunan dönemine kadar uzanan Anneler Günü her yıl olduğu gibi 2024 yılında da Mayıs ayı içerisinde kutlanacak. Peki Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü Anneler günü olarak kutlanacak? Ayın kaçı Anneler Günü? Anneler Gününe kaç gün kaldı? Bu özel ve anlamlı günde annesine küçük bir hediye vermek isteyen pek çok kişinin gündeminde bu konu yer alıyor.

Anneler günü bu Pazar mı? Mayıs ayına başlanması ile birlikte herkes Anneler günü ne zaman sorusunun yanıtlarını araştırmaya başladı. Çünkü Anneler günü'nün bilinen net bir tarihi bulunmuyor. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu kapsamda, Babalar günü de Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlandığı için akıllarda, "Mayıs ayının 2. Pazar günü mü yoksa 3. Pazar günü mü?" şeklinde bir soru işareti de ortaya çıkabiliyor.

Antik Yunan dönemine kadar uzanan bir tarihi bulunan Anneler Günü, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da Mayıs ayında kutlanacak. Bu anlamlı günde annesini mutlu etmek isteyen pek çok kişi hediye alışverişi yapmak için kolları sıvadı. Peki Anneler Günü bu Pazar mı?

Anneler Günü Bu Pazar Mı?

Anneler Günü, 2024 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi, Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanacak. Bu kapsamda 5 Mayıs 2024 Pazar, Mayıs ayının ilk Pazar günüydü. 12 Mayıs 2024 Pazar günü ise Mayıs ayının ikinci Pazar günü olması dolayısı ile Anneler Günü olarak kutlanacak.

Anneler Günü bu Pazar mı? Evet. Anneler Günü 12 Mayıs 2024 Pazar günü, yani bu Pazar kutlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.