Açık Lise 3.Dönem sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı

Açık Lise 3.Dönem sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı

MEB AÖL 3. dönem sınav giriş belgesi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖL 3.dönem sınav uygulaması ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler

MEB AÖL 3. dönem sınavları Temmuz ayında gerçekleşecek. 3 farklı oturumdan oluşacak sınava girmek isteyenlerin sınav giriş bilgilerine erişmesi gerekecek. AÖL sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Sınav giriş belgesi çıktısı nasıl alınır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri bu yıl 19 Nisan tarihinde başladı. Kayıt yenilemekte geciktiğini düşünenler için son başvuru tarihi de açıklandı. Kayıt yenileme işlemleri için adaylar 250 TL sınav katılım ücretini ödeyerek başvuru yapabilecek. Sınava kayıt olmak için ödeme yapmak isteyenler herhangi bir kuruma gitmeden elektronik ortamda Bakanlığın internet sitesini kullanabilecek.

Ayrıca anlaşmalı bankalar üzerinden internet bankacılığı yöntemi kullanılarak ödeme işlemi yapılabilecek. 19 Nisan tarihinde başlayan kayıt yenileme işlemleri 13 Mayıs tarihinde sona erecek. MEB AÖL 3. dönem sınavları ise 20 Temmuz tarihinde uygulanacak.

MEB AÖL 2024 Sınav Tarihleri

Açık Öğretim Fakültesi 3. dönem sınavları 1. oturumu 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Sınava katılım sağlamak isteyen adayların sınav giriş belgesi ve kimlik kartı ile birlikte belirtilen gün ve saatte sınav salonunda yer alması yetecek.

AÖL 3. dönem sınavı 2. oturumu aynı gün saat 14.00'da başlayacak. Açık lise 3. dönem oturumu ise 21 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. Sınava katılmak isteyen adaylar sınav giriş belgelerine 15 Temmuz tarihi itibariyle erişebilir. Sınav sonuçları 14 Ağustos tarihinde Bakanlığın internet sitesi üzerinden duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum