Yeterliğe tabi gelir uzmanlarından ayrımcılık isyanı: Taşra-merkez farkı ortadan kalsın!

Yeterliğe tabi gelir uzmanlarından ayrımcılık isyanı: Taşra-merkez farkı ortadan kalsın!
Yeterliğe tabi gelir uzmanlarından ayrımcılık isyanı: Taşra-merkez farkı ortadan kalsın!

Yeterliğe tabi gelir uzmanları, uzun yıllardır mesleklerinde karşılaştıkları merkez-taşra ayrımı sorununa çözüm bulunması taleplerini sıklıkla dile getiriyorlar. Özellikle son dönemlerde sosyal medya platformlarında yaptıkları paylaşımlarla bu konuya dikkat çeken uzmanlar, mesleklerinin önemini ve hak ettikleri saygıyı alamadıklarını vurguluyorlar.

Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği Başkanı Tolga Akgül, son yıllarda merkez taşra ayrımının yarattığı rahatsızlıkların artarak devam ettiğine dikkat çekerek, meslektaşlarının özlük haklarından tutun da ekonomik şartlara kadar pek çok alanda yaşadığı mağduriyetlere karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirtiyor. Ayrıca, yüksek enflasyonun etkisiyle merkezde görev yapan meslektaşlarının maaşları yüksek tutulurken, taşrada görev yapan meslektaşları ise düşük tutulduğu için maddi anlamda da ciddi bir haksızlığa maruz kaldığını ifade ediyor.

YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORLAR

Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları ve Yardımcıları derneği, sosyal medya üzerinden yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Binlerce üye, bu platformları kullanarak haksızlıklara karşı çıkarak, taleplerini dile getiriyorlar. Dernek başkanı Tolga Akgül de yaptığı açıklamalarda, meslektaşlarının yaşadığı mağduriyetleri dile getirerek sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyor. Ayrıca, dernek olarak birçok etkinlik düzenleyerek, meslektaşlarının bir araya gelerek güçlerini birleştirmesine olanak sağlıyorlar. Tolga Akgül, merkez taşra ayrımının kaldırılması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını ve meslektaşlarının haklarının korunması için çözüme yönelik adımlar atılmasını talep ediyor. Meslektaşlarının bu konuda birlikte hareket etmeleri ve seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurgulayan Akgül, bu sorunun çözüme kavuşması için meslektaşlarının birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirtiyor.

BİNLERCE KİŞİ TORBA YASAYI BEKLİYOR

yeterlige-tabi-gelir-uzmanlarindan-ayrimcilik-isyani-tasra-merkez-farki-ortadan-kalsin (2)

Tolga Akgül, yıllardır devam eden merkez-taşra ayrımının kariyer meslekleri arasında haksız bir uygulama olduğunu ve meslektaşları üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu vurguluyor. Akgül, geçtiğimiz ay Meclis Dilekçe Komisyonuna yapılan 30 binin üzerinde başvurunun, temas ettiği kitle itibariyle 100 bin kişiyi etkileyebileceğini ifade ederek, bu konuda iktidar ve muhalefetten herkesin haklı olduğunu ve Meclis'te görüşülecek torba yasayla adaletin sağlanabileceğini ümit ettiklerini dile getirdi.