Yaşlı ve Engelli Maaşı / Aylığı Ödeme Tarihleri Cumhurbaşkanı Tarafından Açıklandı

Yaşlı ve Engelli Maaşı / Aylığı Ödeme Tarihleri Cumhurbaşkanı Tarafından Açıklandı
Engelli ve yaşlı maaşları bayramdan önce yatacak mı? Engelli maaşı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ne zaman açıklama yapacak? Maaş ödeme tarihleri ne zaman? Engelli ve yaşlı maaşları ne zaman yatacak? Aylıklar temmuz ayında ne kadar olacak?

Yaşlı ve engelli maaş ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra detaylar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Haberimizin devamında Temmuz 2023 yaşlı ve engelli maaş ödeme tarihleri ve gerekli detayları bulabilirsiniz.

Beklenen kabine toplantısı bitiminde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayı yaşlı ve engelli maaş ödemelerinin ne zaman ve hangi periyotlarda yapılacağına dair bilgiler verdi. Yaşlı ve engelli maaşı alabilmek için Sosyal yardımlaşma vakfına beyanda bulunanların gerekli araştırma ve evrak işlemlerinin tamamlanması ve maaşa hak kazanılması sonrası yaşlı ve engelli aylığı banka hesaplarına yatırılacak.

Engelli ve yaşlı maaş ödemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına göre kişilerin nüfus cüzdanlarında yer alan doğum tarihlerinin son rakamları baz alınarak yapılmakta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Engelli ve Yaşlı Maaşı Ödeme Tarihleri Bilgilendirmesi

Kabine toplantısı sonrası toplantıda görüşülen başlıklara yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu topraklara uzun yıllar hizmet etmiş olan emekli vatandaşlarımızı enflasyona yenik düşürmeyeceğiz” dedi.

Yaşlı ve Engelli Maaş / Aylık Ödemesi Ne Zaman? Temmuz Zammı Ne Kadar

Erdoğan açıklamasının devamında, “Temmuz ayında verilmesi planlanan yaşlı aylığı, engelli maaşı ve engelli yakını aylıklarının tarihlerini öne çekerek kardeşlerimizin yüzünü güldürüyoruz.” Dedi.

Engelli ve Yaşlı Maaşı / Aylıkları Ne Zaman Yatacak?

Yeni dönemin beklenen ilk kabine toplantısı gerçekleştirildi ve toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşlı ve engelli maaş ödemelerinin daha erken tarihe alındığını açıkladı. Erdoğan tarihler konusunda bilgi vermezken, detaylar için gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yöneldi. Gerekli detayların kısa süre içerisinde bakanlık tarafından paylaşılacağı düşünülüyor.

Son Dakika: Yaşlı ve Engelli Maaşı Ödeme Tarihleri

Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı maaş ödemelerini doğrum tarihlerinin son rakamına göre vermektedir. Buna göre:

  • Doğum yılının son rakamı: 0 ve 5 olanlar 5'inde,
  • 1 ve 6 olanlar 6'sında,
  • 2 ve 7 olanlar 7'sinde,
  • 3 ve 8 olanlar 8'inde
  • 4 ve 9 olanlar 9'unda ödeme almaktadır.

Henüz açıklama yapmayan bakanlık aynı sistemi kullanacak mı yoksa farklı tarihler mi belirleyecek önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.

13 Haziran’da yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu temmuz ayı için yapılacak olan asgari ücret zammı ile ilgili toplanmıştı. Bu bağlamda asgari ücret zammı ile birlikte birçok alanda ücretlerin güncellemesi yapılıyor.

Bakanlık Açıklamasını Beklerken Öngörülen Yaşlı ve Engelli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Engellilik durumları %40 ila %69 oranları arasında belirlenenler için:

  • Asgari ücret zammı %30 olarak belirlendiği takdirde orana tabi engelli aylığının 2072 TL olarak güncellenecek.
  • Asgari ücret %40 oranında da artış gösterdiği takdirde alacakları engelli aylığı 2231 TL olacak.
  • Asgari ücret zammı %50 olarak belirlendiği takdirde ise alınacak engelliği maaşı 2391 TL olacak.

Engellilik durumu %70 ve üzerinde belirlenenler için:

  • Asgari ücret zammı %30 olarak belirlendiği takdirde orana tabi engelli aylığının 3109 TL olarak güncellenecek.
  • Asgari ücret %40 oranında da artış gösterdiği takdirde alacakları engelli aylığı 3348 TL olacak.
  • Asgari ücret zammı %50 olarak belirlendiği takdirde ise alınacak engelliği maaşı 3588 TL olacağı öngörülmektedir.