TÜBİTAK Personel Alımı İlanı Yayınlandı! Alım Şartları Neler! Kimler Başvuru Yapabilecek

TÜBİTAK Personel Alımı İlanı Yayınlandı! Alım Şartları Neler! Kimler Başvuru Yapabilecek
TÜBİTAK personel alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların birtakım şartları taşıması gerekmektedir. Bunların arasında yabancı dil ve eğitim ilk sırada yer almaktadır.

TÜBİTAK, Türkiye Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu, dört farklı birime tahsis edilmiş 367 işe alım ilanı yayınladı. Dört farklı görevde istihdam edilmek üzere 367 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşe, alımı yapılacak olan 367 personel araştırmacı, teknik ve destek personeli ile Ar-Ge teknisyeni olarak görevlendirilecek.

TÜBİTAK Bünyesinde Görev Yapacak Personel Alımı İlanı

Duyuru, TÜBİTAK'ın personel açığını doldurma ihtiyacından doğdu. 27 Mart 2023 tarihinde Resmî Gazete ‘de yayımlanan duyuruya göre adayların KPSS sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, adayların mevcut pozisyonları doldurmak için başka niteliklere sahip olmaları gerekir.

Dört farklı birim arasındaki kayıt kontenjanları ve birim dağılımları TÜBİTAK BİLGEM: Bu birimde 227 araştırmacı, 46 teknik ve destek personeli, TÜBİTAK MAM: Bu birim 21 araştırmacı, 1 teknik ve destek personeli ve 3 Ar-Ge teknisyeni alınacak. TÜBİTAK RUTE: Bu birimde 56 araştırma görevlisi, 2 teknik ve destek personeli ve 4 Ar-Ge teknisyeni, TÜBİTAK ULAKABİM: Bu birime ise 7 araştırmacı olmak üzere toplamda 367 personel alımı gerçekleşecek.

Başvuru Detayları Açıklandı

Başvuranların KPSS sınavını geçmeleri gerekmese de, bu pozisyonlar için dikkate alınabilecek diğer nitelikleri sağlamaları gerektiğini belirtmek önemlidir. TÜBİTAK personel alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların birtakım şartları taşıması gerekmektedir. Bunların arasında yabancı dil ve eğitim ilk sırada yer almaktadır. Başvuru sahipleri, İngilizce dil becerilerini bir İngilizce dil sınavı ile göstermelidir.

Bunun için; KPDS, ÜDS, YDS ve YÖKDİL puanı en az 70, TOEFL IBT puanı en az 84, TOEFL PBT puanı en az 561, FCE puanı C, CAE puanı B, CPE notu ise C olmalıdır. Başvuru yapanlarda ayrıca ilgili bölümlerin en az iki veya dört yıllık eğitimini tamamlayarak lisans derecesine sahip olması da aranmaktadır.

Bu niteliklere sahip olmayan adayların pozisyonlara başvurularının kabul edilmeyeceği unutulmamalıdır. TÜBİTAK çalışanı alımı başvuruları 30 Nisan 2023 tarihine kadar devam etmektedir. İlgilenen adayların TÜBİTAK resmi kariyer adresi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Başvuruların zamanında yapılması önemlidir, çünkü son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.