Sokak Hayvanları Uyutulacak Mı? Sokak Hayvanları Düzenlemesi Tamamlandı Mı? Kritik 10 Gün!

Sokak Hayvanları Uyutulacak Mı? Sokak Hayvanları Düzenlemesi Tamamlandı Mı? Kritik 10 Gün!
Sokak hayvanları uyutulacak mı? MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sokak hayvanları düzenlemesinin henüz taslak aşamasında olduğunu ve konunun 1 - 2 hafta içerisinde TBMM'ye geleceğini söyledi. Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme toplumda büyük yankı uyandırdı.

Sokak hayvanları uyutulacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısı sona erdi. Son zamanlarda gündemde kendisine büyük yer edinen sokak hayvanları ile ilgili bir kararın alınıp alınmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili açıklama Ömer Çelik'ten geldi.

Sokak Hayvanları Uyutulacak Mı?

Sokak hayvanları uyutulacak mı? MKYK sonrasında konuşan Ömer Çelik, sokak hayvanları düzenlemesinin henüz taslak halinde olduğunu, üzerinde çalışmaların yapıldığını, toplumda bu konuya ilişkin çok fazla talep olduğunu ifade etti. Çelik, "Sokak hayvanları düzenlemesi önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta TBMM'ye gelecek ve çalışmalar bunun sonrasında tamamlanacaktır." dedi.

Sokak hayvanlarının uyutulacağına dair iddialar ise gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Toplumda bu konuya yönelik yoğun bir tepki var. Bu konuya yönelik talep edilen en önemli detay, sokak hayvanlarının barınaklara alınması ve orada iyi şartlarda bakılmaları yönünde. Kısırlaştırma ise akla gelen bir diğer çözüm önerisi oluyor.

Her şekilde toplumun istediği, sokak hayvanlarına zarar gelmemesinin yanında insanlara da onlardan bir zararın gelmemesinin sağlanması.