Şartları Taşıyan Herkese 2392 TL Ödeme Yapılacak! Yapmanız Gereken Sadece Başvurmak! Her Gelene Ödeme Yapılıyor

Şartları Taşıyan Herkese 2392 TL Ödeme Yapılacak! Yapmanız Gereken Sadece Başvurmak! Her Gelene Ödeme Yapılıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından durdurulan birçok kategorideki sosyal destek ödemeleri sayesinde milyonlarca vatandaş maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından durdurulan birçok kategorideki sosyal destek ödemeleri sayesinde milyonlarca vatandaş maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile birçok kategoride sosyal destek ödemeleri 2016 yılından bu yana dağıtılmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Birçok Kategoride Maddi Destek Sağlıyor

2016 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde yardımlarını ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik yapan aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı durumu olmayan ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Birçok kategoride destek sağlayan aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ekonomik durumu kötü olan aileleri yardım eli uzatıyor. Bakanlık asker çocuklarına yönelik olarak yardım projesi de geliştirmiş durumda.

Battaniye görevini yapmaları için silahaltında bulunan er ya da erbaşları kapsayan bu destek sayesinde asker anne ve babasına yönelik olarak sosyal destek ödemeleri yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklar için aylık olarak 350 TL ödeme yapıyor ve bu ödemeler 2 ayda bir 700 TL olarak hesaplara aktarılıyor.

Bunun yanı sıra aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı terörden zarar gören kişileri yönelik olarak da belirli limitlerde para ödemesi gerçekleştiriyor. Hane başına 1.500 TL olarak terör zararı yardımı adı altında ilgili hesaplara aktarılıyor.

Yaşlılık Maaşını da İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 yaşının üzerinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının herhangi bir şekilde sosyal güvencesi bulunmaması durumunda aylık olarak 65 yaş aylığı bağlıyor. 65 yaş ve üzerinde bulunan kişilerin hane içerisinde gelir ne bakıldığında kişi başı düşen tutarın asgari ücretin üçte birinden az olması yani 2.835 TL’den az olması halinde yaşlılık aylığı bağlanabiliyor.