Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Tatil Açıklaması! Okullar Yaz Tatiline Girmeyecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Tatil Açıklaması! Okullar Yaz Tatiline Girmeyecek Mi?
Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili ile ilgili önemli bir açıklama paylaştı ve okulların kapanmayacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili ile ilgili önemli bir açıklama paylaştı ve okulların kapanmayacağı ile ilgili bilgiler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan duyuru neticesinde birçok öğrenci ve veli aynı zamanda öğretmenleri de yakından ilgilendiren haberler gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olan bu yeni yaz tatili kararı ile öğrenciler bir nebze üzülecek. Deprem felaketi ile birlikte birçok ilde eğitim ve öğretime ara verilmişti ancak aksayan eğitim ve öğretimin telafisinin yaz döneminde yapılacağı açıklandı.

Bu Yaz Tatilinde Okullar Kapanmayacak mı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika gelişmesine göre şu an için ara tatilde olan öğrencilere üzücü bir haber verildi. 81 ili de kapsayacak şekilde yazı gönderildi ve bu yazı ile birlikte yaz tatili kararını öğrencilere, öğretmenlere ve velilere duyurmuş oldu. Bu yaz tatilinde yazın okulların açık kalacağı söylentisi ise birçok tatil planı yapan aileler ve öğrenciler için moral bozukluğu olarak yankı buldu.

Aksayan Eğitimlerin Telafisi Yapılacak

Geçtiğimiz yıllarda pandemi dönemi nedeniyle eğitim ve öğretime belirli bir süre ara verilmişti ve eğitimde aksaklıklar yaşanmıştı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin neticesinde de yine eğitim öğretim sekteye uğramış ve ara verilmek zorunda kalınmıştı.

Toplamda 11 ilde yani deprem bölgesinde birçok okul tekrardan eğitim ve öğretimine devam ederken aksayan eğitimden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili için yeni bir program oluşturma yoluna gitti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğal afet neticesinde aksayan eğitimler yaz tatilinde tamamlanacak. Böylelikle deprem bölgesinde eğitim ve öğretimini tamamlayamayan tüm yaş gruplarından öğrenciler eğitimlerini tamamlamak için telafi eğitim sürecinde bulunacaklar.