Lojman isteyen kamu personelinden şaşırtan davranış: Sokağa yatağını serdi! TEÇ-SEN başkanı da ikna edemedi!

Lojman isteyen kamu personelinden şaşırtan davranış: Sokağa yatağını serdi! TEÇ-SEN başkanı da ikna edemedi!
Denizli'de bir okul müdürü tarafından daha önce yediği tokatla gündeme gelen bir memur, boşalttığı lojmanına geri dönemeyince zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. Memur, barınacak bir yer bulamayınca sokağa yatak ve yorganını serdi..

Denizli'de, bir meslek lisesinde görev yapan Ercan Topcu, geçtiğimiz yıllarda okul müdürüyle yaşadığı tartışma sonrasında müdür tarafından yüzüne tokat atılmasıyla gündeme gelmişti. Olayın ardından Ercan Topcu, okuldan ayrılmak zorunda kalmış ve tayini Sivas'a çıkmıştı. Ancak Ercan Topcu, yargı kararı sonrasında tekrar Denizli'ye dönmek zorunda kaldı. Ancak, boşaltmak zorunda kaldığı lojmanına geri dönemeyince zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. Barınacak bir yer bulamayan Topcu, sokağa yatak ve yorganını atmak zorunda kaldı.

Bu zorlu süreç, engelli olan ve psikiyatrik sorunları olan Topcu için oldukça sıkıntılı oldu. Yaşadığı acı dolu anılar, zaten zor olan hayatını daha da zorlaştırdı. Topcu, olayın yargıya taşınması sonucu geri döndüğü Denizli'de, kendisine ait olan ve yıllarca yaşadığı lojmanına tekrar dönememekten dolayı büyük üzüntü duydu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ÖNÜNDE YAŞIYOR

lojman-isteyen-kamu-personelinden-sasirtan-davranis-sokaga-yatagini-serdi-tec-sen-baskani-da-ik (2)

Ercan Topçu, idari soruşturma kapsamında Sivas'a tayin edilmişti. Kaldığı lojmanı boşaltarak yeni görevine başlayan Topçu, hakkında verilen kararı yargıya taşıdı ve Denizli'ye geri dönmek için açtığı davayı kazandı. Ancak, lojmanı geri verilmeyen Topçu, farklı bir okula atanarak zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. Kendisine yapılan haksızlıklara karşı mücadelesini sürdüren Topçu, kalacak yeri olmadığı gerekçesiyle yatak ve yorganını alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önüne gitti. Burada, kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Topçu, lojman talebinde bulundu ve kapının girişine serdiği yatak ve yorganla birlikte müdürlüğün önünde yaşamaya başladı.

YETKİLİLER KULAK VERMELİ

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Denizli İl Başkanı Özlem Özer, Ercan Topçu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde eylem yapması sonrasında harekete geçti. Özer, sendika üyesi olan Topçu ile görüşerek onu ikna etmeye çalıştı ve yaşamış olduğu tüm sıkıntıların yetkililer tarafından dinlenmesi gerektiğini savundu.