EYT'de Son Dakika Gelişmesi! Maaşlara Artı Olarak 2 Bin TL Ödeme Yapılacak! Herkesi Kapsayacak Mı?

EYT'de Son Dakika Gelişmesi! Maaşlara Artı Olarak 2 Bin TL Ödeme Yapılacak! Herkesi Kapsayacak Mı?
EYT ile emekli olanlara son dakika haberi olarak duyuruldu. Maaşlarına ek 2 bin lira hesaplara aktarılacak.

EYT ile emekli olanlara son dakika haberi olarak duyuruldu. Maaşlarına ek 2 bin lira hesaplara aktarılacak. EYT emeklileri ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamada, EYT ile emekli olanların ek ücret alacağı belirtildi. Emekli maaşı alan vatandaşlara açıklama yapılarak fazladan ödeme yapılacağı söylendi. EYT'lilerin 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren hem maaş hem de bayram ikramiyesi alacağı açıklandı. Bu kapsamda EYT'lilere ayrıca 2 bin lira ek ödeme yapılacak.

Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan emekli aylıkları ve bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin ödeme tarihleri bayram öncesi için kararlaştırılırken, ödemelerin hesaplara aktarılacağı kaydedildi. Emekli maaşı alan vatandaşlar için maaş ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri; Ödeme tarihi 17, 18, 19, 20 olanlar için 14 Nisan 2023, ödeme tarihi 21, 22, 23 olanlar için 15 Nisan 2023, ödeme tarihi 24, 25, 26 olanlar için 16 Nisan 2023 olarak açıklandı.

Ayrıca BAĞKUR kapsamında emekli maaşı alan vatandaşlar için ise ödemelerin ödeme tarihi 25-26 Nisan olanlar için 17 Nisan 2023, ödeme tarihi 27-28 Nisan olanlar için 18 Nisan 2023 olarak açıklandı. Emekli Sandığı kapsamında maaş alanlara ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan 2023 tarihinde ödenecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 24 Mart'ta emekli bayram ikramiyesi tutarının 1.100 TL'den 2.000 TL'ye çıkarılacağını, 2.000 TL ikramiye ödeneceğini açıkladı.

EYT ilk maaş ödemelerine başladı. Emekli maaşı alan vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 bin TL ek ödeme yapılacağı belirtilirken, EYT'den emekli olan vatandaşlar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emekliye ödeme yapılacağı belirtildi.

Hesaplara Aktarılan Tutarlar Nasıl Öğrenilir

Emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesi ödemesinin açıklanmasının ardından bayram ikramiyesi alacak olan vatandaşlar bu tutarın hesaplarına yatıp yatmadığını araştırmaya başladı. Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemelerini kontrol etmek için e-Devlet kullanılabilir. E-Devlet üzerinden arama sekmesinde "diğer emeklilik işlemleri" araması yapılarak "emekli maaşındaki günlük ödeme kısmı" sekmesinden ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol etmek mümkündür.