Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Süre uzatıldı

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Süre uzatıldı
Mecliste görüşülen torba yasa ile birlikte, kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan teklif kabul edildi. Kanuna göre 1 temmuz 2024 tarihine kadar, ev sahipleri kiraları en fazla yüzde 25 oranında artırabilecek..

Artan fahiş kiraların önüne geçmeye çalışan hükümet, geçtiğimiz sene uygulamada olan yüzde 25 kira sınırı kuralını bir sene daha uzattı.

Mecliste görüşülen torba kanunun içinde bulunan torba yasa ile kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan teklif kabul edildi. Kanuna göre 1 temmuz 2024 tarihine kadar, ev sahipleri kiraları en fazla yüzde 25 oranında artırabilecek.

Kira artış oranı maksimum yüzde 25 olacak

Kanuna göre, konut kiralarında uygulanacak kira bedelini yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar uzatılacak.

Söz konusu uygulama, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ni geçmemesi koşuluyla geçerli olacak. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak.

Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde, bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak.