Ev Sahibi Ve Kiracıları İlgilendiren Gelişme! Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak! Fırsatçılık Yapan Yandı

Ev Sahibi Ve Kiracıları İlgilendiren Gelişme! Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak! Fırsatçılık Yapan Yandı
Milyonlarca ev sahibi ve kiracı olan vatandaşları ilgilendiren flaş bir gelişme açıklandı. Kira sözleşmeleri için e-devlet sistemi üzerinden yeni bir düzen geliştirildi ve bu sistemi ev sahipleri ve kiracılar mecburi bir şekilde kullanılacağı duyuruldu.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı olan vatandaşları ilgilendiren flaş bir gelişme açıklandı. Kira sözleşmeleri için e-devlet sistemi üzerinden yeni bir düzen geliştirildi ve bu sistemi ev sahipleri ve kiracılar mecburi bir şekilde kullanılacağı duyuruldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı olan kişileri ilgilendirecek olan sözleşmelerin e-devlet sistemi üzerinden yapılması ile yüksek kira artışları ve yüksek kira istemi gibi olumsuz durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kira Fırsatçılığına Son Nokta

Ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren son dakika gelişmesi açıklandı ve bundan sonraki sözleşme süreçlerinin e-devlet sistemi üzerinden resmi bir şekilde yapılması kararlaştırıldı. Bu sistem sayesinde kayıt dışı ekonomide rol alan ev sahipleri de kayıtlı bir şekilde takibe alınacak. Maliye bakanlığı 291 kurum ve kuruluş ile birlikte yürütmüş olduğu toplamda 900 öneri teklifini değerlendirdi.

Özellikle 2023 ve 2025 dönemleri içerisinde kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek adına e-devlet sistemi üzerinden ev sahiplerinin ve kiracıların resmi bir şekilde kontrat yapması ve burada kira bedellerini belirlenmesi ile birlikte kayıt altına alınacağını ifade etti.

E-devlet Sistemi Üzerinden 2024 Yılının Sonuna Kadar Yapılması Öngörülüyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Sayın Nurettin Nebati kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek adına ev sahiplerinin ve kiracılarının kira sözleşmelerini e-devlet sistemi üzerinden yapılmasını öngördü. Bu yeni düzenleme ise 2024 yılının sonuna kadar aktif hale getirilecek.

Son yapılan zamlardan sonra ev kiraları neredeyse 10 katına çıktı ve birçok ev sahibi kiracılara kiranın bedelini elden verilmesi konusunda baskıda bulunmaya başladı. Elden alınan ya da kayıt dışı olan bu kira bedelleri ise Türkiye’deki kayıt dışı ekonomi sistemini dahil olarak vergi kaybına uğrattı.