Et fiyatlarında tarife değişikliği! Tarım Kredi Kooperatif'te kıyma bakın ne kadara satılıyor!

Et fiyatlarında tarife değişikliği! Tarım Kredi Kooperatif'te kıyma bakın ne kadara satılıyor!
Fiyatları sabitlenen et ürünleri satışı yarın başlayacak. Türkiye genelinde bulunan Tarım Kredi market zincirleri ve ESK bir protokole gitti. Kıyma kilogramı 140 lira, kuşbaşı kilogramı 150 lira olarak alınabilecek.

Kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında yaşanan yükselişin ardındanESK devreye girdi. Ramazan ayını kapsayacak şekilde yaptığı kampanya ile vatandaşları memnun etti.

Et fiyatlarında indirim

Et fiyatlarının yüksek oranda artış göstermesi ile birlikte devletten vatandaşa destek geldi. Et ve Süt Kurumu tarafından Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri ile imzalanan proje kapsamında ambalajlı etler, raflarda yer aldı. Et ve Süt Kurumu ramazan öncesi et fiyatlarındaki yükselişin önünde geçmek için Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ile protokol imzaladı.

Kıyma kilogram ve kuşbaşı fiyatı belirlendi

Tarım Kredi Marketler ve Et ve Süt Kurumu arasında Ramazan Ayı adına geçerli bir anlaşma imzalandı. Bu protokol ile et fiyatlarında anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşmanın kapsamında Et ve Süt Kurumunca verilecek ürünlerin aylık miktarları 600 ton olacak şekilde ambalajlı 1'er kilo kıyma ve kuşbaşı verilecek. Bununla birlikte 2 bin 400 ton karkas et için Ramazan Ayı süresince kıyma 190 TL, kuşbaşı et ise 210 TL olarak market raflarında satışa çıkacak.

Bu kapsamda Et ve Süt Kurumunun ambalajladığı 1 kiloluk kıyma ve kuşbaşı paketleri rafta yerini aldı. Tüm müşterilerin et indirim kampanyasından yararlanabilmesi için ilk olarak ambalajlı kıyma ve kuşbaşıdan ürünlerinden 1'er adet verilecek.

Müşteriler fiyatlardan memnun

Müşterilerle yapılan ropörtajlarda şu ifadeler kullanıldı: "Tabi ki de fiyatların daha uygun olmasını isterdik. Et fiyatları almış başını gidiyor. Kasapların önünden bile geçemiyoruz. Bu kampanyanın ramazan ayında olması çok iyi oldu. Allah razı olsun."

Diğer bir müşteri ise kampanyayı güzel ve uygun bulduğunu belirterek, "İnşallah ramazan sonrasında da kampanya devam eder. Çok memnunuz." dedi.

Alışveriş yapan bir diğer müşteri ise kampanyayı güzel bulduklarını belirterek, "Kasapyta 280 liraya et alıyoruz. Burada et uygun. Çok şükür." ifadelerini kullandı.