Ehliyeti Olan Herkes Ödediği Paraları Geri Alabilecek! E Devletten Başvuru Kabul Edilecek! Araç Sahiplerine Müjde

Ehliyeti Olan Herkes Ödediği Paraları Geri Alabilecek! E Devletten Başvuru Kabul Edilecek! Araç Sahiplerine Müjde
Türkiye’de milyonlarca vatandaş ehliyet sahibi olarak araçlarını trafikte kullanıyorlar. Trafikte seyrederken bazı istenmeyen durumlarda cezai işlem uygulanıyor ve bu paraların belirtilen süreler içerisinde ödenmesi gerekiyor.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş ehliyet sahibi olarak araçlarını trafikte kullanıyorlar. Trafikte seyrederken bazı istenmeyen durumlarda cezai işlem uygulanıyor ve bu paraların belirtilen süreler içerisinde ödenmesi gerekiyor. Yeni alınan karar neticesinde ödenen paralar bir başvuru sayesinde tekrardan geri alınabiliyor. Bu ödemeyi tekrar alabilmek için ise sadece e-devlet sistemi üzerine giriş yaparak kayıt oluşturulması da gerekiyor.

AVM Otoparkları Herkesin Canını Sıkmaya Başladı

Aktif araç sürücülerini etkileyen son dakika bir gelişmesi yaşandı. Son zamanlarda AVM otoparklarında önceden ücretsiz olan park etme hizmetleri artık ücretli bir hale getirildi. Bu da milyonlarca araç sürücüsünü sinirlendirmeye yetecek bir olay haline geldi.

Özellikle kalabalık şehirlerden birisi olan İstanbul’da AVM otoparkından belirli ücret talebi milyonlarca vatandaşı zora soktu. AVM’lerde özellikle ilk 3 saat içerisinde herhangi bir ücret talep edilmeyen AVM’ler bile park eden sürücülerden belirli ücretleri talep etmeye başladı. Fakat AVM’ler tarafından alınan bu otopark ücreti haksız bir şekilde alındığından dolayı sürücülerin başvurmaları halinde bu ücretleri geri alabileceği konusunda bir karar alındı.

AVM’de İlk 3 Saat Ücretsiz Değil

Tüketici konfederasyon başkanı görevinde bulunan Sayın Aydın Ağaoğlu AVM’lerde ilk 3 saatin herhangi bir şekilde ücrete tabi olmadığını ancak kendisinden 60 TL tutarında bir para istendiğini anlattı. Olayın hemen ardından tüketici hatem hakem heyetine giderek şikâyetçi oldu ve sonrasında ödemiş olduğu 60 TL ücreti tekrardan geri alabildiğini ifade etti.

Önceki yıllarda alışveriş merkezlerinin otoparkları ilk 3 saat boyunca herhangi bir şekilde ücrete tabi olmayacağı konusunda bir karar alınmıştı. Bu kararın altına 21 adet imzanın olmasına rağmen birçok AVM sahibi otoparklara giren bütün araçlardan ücret talep etmeye devam etti.