Deprem sonrası kaybolan öğretmenden acı haber geldi: Haber alınamayan öğretmen hayatını kaybetti.. Son yolculuğuna uğur

Deprem sonrası kaybolan öğretmenden acı haber geldi: Haber alınamayan öğretmen hayatını kaybetti.. Son yolculuğuna uğur
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan ve kendisinden haber alınamayan İngilizce öğretmeni Seda Erbaş'ın (26) hayatını kaybettiği, ailesinin verdiği DNA örneği ile teşhis edildiği belirtildi..

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve İngilizce öğretmeni Seda Erbaş, eşi Bayram Erbaş ile birlikte Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi üzerinde çöken Esen Çam Apartmanı'nın enkazında mahsur kaldı ( 27). Bayram Erbaş enkazdan yaralı olarak kurtarılırken, Seda Erbaş'tan haber alınamadı. Depremin ardından ailesi Seda Erbaş'ı ilk 30 gün hastanelerde aradı. Kızını bulamayınca DNA örneği verdiler. Seda'nın babası Sedat Boran'dan alınan DNA örneğiyle çalışma başlatıldı.

Yapılan incelemede öğretmen Seda'nın, Onikişubat ilçesindeki mezarlıkta toprağa verildiği belirlendi. Ailenin yaşadığı bu acı kaybın ardından, yetkililerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Seda Erbaş'ın izine rastlanması, aileyi bir nebze olsun teselli etti. Ancak kaybettikleri sevdiklerinin geri gelmeyeceğini bilen aile, büyük bir üzüntüyle buruk bir vedalaşma gerçekleştirdi.

CENAZESİNİ MEZARLIKTAN ÇIKARTTI

deprem-sonrasi-kaybolan-ogretmenden-aci-haber-geldi-haber-alinamayan-ogretmen-hayatini-kaybetti (2)

Aile, Kahramanmaraş Başsavcılığı'nın izniyle kızlarının cenazesini Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine getirmek için mezarlıktan çıkardı. Cansız beden, Kovalı Mahallesi'ne getirildi ve burada aile yakınları ve birçok vatandaşın katıldığı cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Erbaş, mahalle mezarlığına defnedildi. Deprem sonrası yaşananların acı bir hatıra olarak kaldığını vurgulayan Boran, Allah'ın bir daha memleketlerine böyle acılar yaşatmamasını diledi. Aynı zamanda depremde hayatını kaybeden herkesin ailelerine sabır ve güç dilediğini de sözlerine ekledi.

50 GÜN HABER ALAMADIK

Selçuk Boran, Kahramanmaraş depreminde yeğeni Seda Erbaş'ı kaybettiklerini ve uzun süredir kendilerinden haber alamadıklarını söyledi. Seda'nın yaralı olarak kurtarıldığı haberinin geldiğini ancak sonrasında kaybettiklerini öğrendiklerini belirten Boran, bu süreçte yaşadıkları endişe ve üzüntünün tarif edilemez olduğunu ifade etti. Babanın DNA örneği vermesiyle Seda Erbaş'ın hayatını kaybettiği haberini aldıklarını söyleyen Boran, en azından cenazelerine kavuştuklarını ve son görevlerini yerine getirdiklerini dile getirdi. Kovalı köyünde yapılan defin işlemlerine katılan çok sayıda insanın olduğunu belirten Boran, bütün ölenlere rahmet dilediklerini söyledi.