Deprem korkusu İstanbul'u sessizliğe bürüyor: Konut satışlarında büyük artış yaşanıyor!

Deprem korkusu İstanbul'u sessizliğe bürüyor: Konut satışlarında büyük artış yaşanıyor!
Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Uzmanlar ve yapılan raporlar, İstanbul'da 90 binden fazla hasarlı binanın bulunduğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de harekete geçerek yeni bir iskan planı hazırlama

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da olası bir deprem endişesi yaşanıyor. Uzmanlar, kentin depreme hazırlıksız olduğunu ve 90 binin üzerinde acil güçlendirilmesi veya yıkılması gereken bina bulunduğunu açıklıyor. İBB de bu durumun farkında ve yeni bir iskan planı hazırlamaya başladı. Ancak oluşacak maliyet, Büyükşehir'in yıllık bütçesinin 3 veya 4 katına denk geliyor. İBB, merkezi hükümetin de bu konuda destek olması gerektiğini vurguluyor.

Bu endişeler ve hazırlıklar vatandaşa da yansıyor. İstanbul'da ev satışları patlarken, insanlar deprem olasılığından dolayı büyük bir korku yaşıyor. İBB'nin çalışmaları ve merkezi hükümetin desteğiyle birlikte İstanbul'un depreme hazırlıklı hale gelmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor. Ancak bu süreç, ciddi bir mali yük ve zaman gerektiriyor.

İSTANBUL'DAN GÖÇ BAŞLADI

deprem-korkusu-istanbulu-sessizlige-buruyor-konut-satislarinda-buyuk-artis-yasaniyor-deprem-ola (2)

Kahramanmaraş depremleri sonrası olası İstanbul depremi korkusu, konut piyasasında hareketliliğe neden oldu. Uzmanların uyarıları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar düzenlemesi çalışmaları, insanların İstanbul'da yaşamaya devam etme isteğini azalttı ve göçü artırdı. Bu durum, İstanbul'daki satılık konut sayısını artırdı. İstanbul'daki deprem riski nedeniyle insanlar güvenli bölgelere taşınma eğiliminde. Bu konuda alınacak önlemler ve yapısal iyileştirmeler, insanların deprem korkusu yaşamadan İstanbul'da yaşamlarını sürdürmelerini sağlayabilir.

EV FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DURDU

DASK sigortası ödemelerindeki düşüklük, konut satışlarında artışa sebep oldu. Ekonomi gazetesi tarafından yapılan habere göre, artan satılık konut sayısı fiyatları da dengede tuttu. Şubat ayında konut fiyatlarındaki artış oranı yüzde 6 seviyesinde kaldı. Bu durum, konut alıcıları için daha cazip fırsatlar sunarken, konut satıcılarının da fiyatları makul seviyelere indirmesine neden oldu. Bunun yanı sıra, DASK sigorta primlerinin düşük seviyelerde kalması da konut alıcılarının tercihlerinde etkili oldu.