Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapıldı: Yargı alanındaki tedbirlere dair yeni güncelleme!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapıldı: Yargı alanındaki tedbirlere dair yeni güncelleme!
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (CBK) kapsamında yargı alanında alınan tedbirlerde değişiklik yapan bir kararname yayımlandı. Kararnamenin amacı, olağanüstü hal (OHAL) dönemi boyunca alınan yargı tedbirlerinde değişiklik yapıldı..

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan bir kararname ile Olağanüstü Hal (OHAL) dönemi kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin değişiklikler yapıldı. Bu kararname ile OHAL kapsamında yargı alanında alınan bazı tedbirlerin kaldırıldığı veya değiştirildiği belirtildi.

Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikler, yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Kararname hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek ve bu kapsamda yargı alanında alınan tedbirler gözden geçirilerek yeniden düzenlenecek.

O İLLERDE OHAL DEVAM EDECEK

5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde değişiklik yapılmasını içeriyor. Kararname numarası 139 olan bu kararnamenin 1. maddesi, 120 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesine yeni bir fıkra ekliyor.

Eklenen fıkra, Adıyaman il merkezi ile Çelikhan ve Samsat ilçeleri; Gaziantep ili Nurdağı ilçesi; Hatay il merkezi ile Antakya, Defne, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ ve Yayladağı ilçeleri; Kahramanmaraş il merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksün, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleri ile Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ile Doğanşehir ilçelerinde bulunan gerçek ve tüzel kişileri ve bu yerlerde bürosu bulunan avukatları kapsıyor. Bu kararname, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi ve hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

1 MAYISA DEK DEVAM EDECEK

cumhurbaskanligi-kararnamesinde-degisiklik-yapildi-yargi-alanindaki-tedbirlere-dair-yeni-guncel

Bu maddelerde belirtilen hükümler doğrultusunda, Adıyaman il merkezi ile Çelikhan ve Samsat ilçeleri; Gaziantep ili Nurdağı ilçesi; Hatay il merkezi ile Antakya, Defne, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ ve Yayladağı ilçeleri; Kahramanmaraş il merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksün, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleri; Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ile Doğanşehir ilçeleri bu kararname ile ilgili olan fıkralar doğrultusunda 1 Mayıs 2023 tarihine kadar belirli yargısal tedbirlerin uygulanmasına devam edeceklerdir.